Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

No sporta līdz šokolādei

Tam, ka cilvēkiem reizēm rodas sajūta: "Gribu aizmukt no svētkiem ierastajā vidē!", var būt ļoti dažādi iemesli, un tie var būt saistīti ar situāciju privātajā dzīvē, apstākļiem darbā vai arī ar vēlmi ceļot.

Ceļojums ļauj atpūsties no ikdienas rūpēm un rutīnas, kā arī atjauno emocionālo enerģiju. Līdz ar relaksāciju mazinās stress un ir iespējama veiksmīgāka pielāgošanos negatīvām situācijām. Ceļojums arī palīdz novērst uzmanību no negatīvajām domām un izbaudīt mirkli. Došanās ceļojumā bagātina pieredzi un stimulē prātu. Atklājot jaunus apvāršņus, mēs kļūstam atvērtāki neierastām idejām un perspektīvām. Piemēram, Jauno gadu atšķirīgi sagaida dažādās pasaules malās, un cilvēki reizēm vēlas tieši neierastu tradīciju pieredzi. Mēdz būt arī tā, ka ceļotāji no Latvijas speciāli dodas uz citu valsti apmeklēt tādus svētkus, kādus pie mums nesvin.

Tālāk par dažiem uzmanības vērtiem pasākumiem, kas gaidāmi ārvalstīs. 

Sanferminas festivāls notiek no 6. līdz 14. jūlijam Spānijā, Pamplonā. Šo svētku pamatā ir slavenie vēršu skrējieni. Sanferminas festivāls tiek atzīts par vienu no spilgtākajiem un aizraujošākajiem pasākumiem valstī.

Karnevāls Santjago de Kuba ir slavenākais Kubā. Tas sāksies 2024. gada 21. jūlijā pilsētā ar nosaukumu Santjago de Kuba.

Parīze patlaban jau gatavojas 2024. gada olimpisko spēļu rīkošanai, kas notiks no 26. jūlija līdz 11. augustam. Daudzi sporta cienītāji vēlas būt klāt šajā notikumā. 

Pat ja tomēr neizdodas iegūt biļetes uz spēlēm, ikviens ceļotājs Parīzē šajā laikā varēs baudīt olimpisko gaisotni. 

Šovasar augusta pēdējā trešdienā Bunjolā, Spānijā, notiks slavenā tomātu kauja La Tomatina. Tas ir viens no neparastākajiem un jautrākajiem gada pasākumiem, kura laikā dalībnieki cits citu apmētā ar tomātiem. 

Septembra sākumā Venēcijā norisināsies vēsturiskā stila regate, kuras laikā būs iespējams aplūkot tradicionālās gondolu sacīkstes un baudīt bagātīgu kultūras programmu.

Berlīnes gaismas festivāls oktobrī ietvers simtiem instalāciju un gaismas šovu, Vācijas galvaspilsētā radot atmiņā paliekošu atmosfēru.

Kastaņu festivāls Marunāde šogad notiks 26. un 27. oktobrī Dobrečā, Horvātijā. Festivāls Marunāde tiek rīkots kopš 1973. gada, un ik gadu tā norises laiks tiek pieskaņots kastaņu marunu ražas novākšanas laikam. Festivālā no kastaņiem gatavo dažādus ēdienus. Atbilstošās šķirnes kastaņi tiek uzskatīti par vieniem no labākajiem pasaulē, un tie aug tikai Horvātijā, Kvarneras reģionā. 

Šokolādes festivāls jeb Eurochocolate šoruden notiks no 15. līdz 24. novembrim Perudžas pilsētā Itālijā. Festivāla laikā visa Perudža pārvērtīsies par lielu konditoreju, kas piepildīta ar šokolādes smaržu. Taps simtiem dažādu šokolādes desertu, un tiks rīkotas meistarklases, šovi un konkursi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses