Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Olainfarm lūdz valsts atbalstu zāļu reģistrācijas procesā

Latvijas zāļu ražotājs AS Olainfarm piektdien notikušajā premjera Valda Dombrovska (V) un veselības ministres Ingrīdas Circenes (V) vizītē uzņēmumā lūdza valsts palīdzību zāļu reģistrācijas procesā trešajās valstīs.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins norāda, ka nepieciešamas valsts un uzņēmumu pārstāvju kopīgas misijas uz valstīm, kurās būtu pievilcīgs tirgus zāļu reģistrācijai, kā piemērus minot Turkmenistānu un Irānu, taču norādot uz Āzijas un Tuvo Austrumu valstīm kopumā.

Viņš akcentēja, ka uz tādas mazas valsts kā Latvija ražotāju šajos tirgos neskatās nopietni. Nepieciešams valsts amatpersonu atbalsts, lai sniegtu garantiju, ka spēlētājs ir nopietns.

Maligins arī pauda gatavību segt šādu misiju izmaksas, kā arī piebilda, ka tajā būtu ieinteresēti arī citi farmācijas uzņēmumi, kā AS Grindeks un SIA Silvanols.

Circene uzsvēra, ka valsts ir pilnīgi noteikti gatava atbalstīt uzņēmumus, un šo jautājumu skatīšot nākamajā nedēļā, tiekoties ar Zāļu valsts aģentūru.

Jau ziņots, ka Olainfarm pērn guvis rekordlielu peļņu 6,8 miljonu latu apjomā - tā bijusi par 93% lielāka nekā 2010.gadā, kad tā bija 3,53 miljoni latu.

Olainfarm neauditētais peļņas un zaudējumu aprēķins par 2011.gadu liecina, ka koncerna apgrozījums bija 36,71 miljons latu. Lielākais uzņēmuma akciju turētājs ir Maligins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses