Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Šopavasar Rīgā darba dienā no rīta ap pulksten 8–9 Diena novēroju situāciju, kad valsts akciju sabiedrības Latvijas pasts pastnieks nevarēja atvērt kāpņu telpas ārdurvis, kas aprīkotas ar kodu, un līdz ar to nevarēja nokļūt pie pastkastītēm. Radās iespaids, ka šī konkrētā pastnieka rīcībā vienkārši nebija mājas ārdurvju koda, lai gan šai mājai ārdurvju kods ir jau vairākus gadus un nav mainīts. Jāpiebilst, ka pastnieks veica vēstuļu piegādi vairākiem konkrētās mājas iedzīvotājiem.

Diena jautāja Latvijas pastam, kā privātpersona var pārliecināties, vai pastnieku rīcībā ir atbilstošās daudzdzīvokļu mājas ārdurvju kods un līdz ar to ir iespējams piekļūt pastkastītēm kāpņu telpā, lai piegādātu vēstules, abonētos preses izdevumus un citus pasta sūtījumus.

"Lai privātpersona pārliecinātos, vai Latvijas pasta rīcībā ir daudzdzīvokļu nama durvju kods, aicinām klientus vērsties pie nekustamo īpašumu apsaimniekošanas uzņēmuma jeb mājas pārvaldnieka vai sazināties ar Latvijas pasta komandu. Pasta pakalpojumu sniegšanas noteikumi paredz, ka daudzdzīvokļu ēkas apsaimniekošanas uzņēmumam jeb pārvaldniekam ir pienākums Latvijas pastam sniegt informāciju par ārdurvju kodu un nepieciešamības gadījumā nodot arī atslēgu," skaidro Latvijas pasta komunikācijas speciālists Matīss Rutks.

Latvijas pasts "regulāri veic atjauninājumus un izmaiņas informācijas sistēmās, tādējādi pastniekiem darba uzdevumu izpildei ir pieejamas jaunās adreses, ēku numuri, pasta indeksi, kā arī daudzdzīvokļu namu durvju kodi. Minētajā situācijā adresi apkalpoja jauns darbinieks, kurš prombūtnes laikā aizvietoja pastāvīgo pastnieci un vēl nebija apguvis visas ikdienas pienākumu nianses. Jāuzsver, ka mūsu pastniekiem ir tiesības nepiegādāt sūtījumu situācijā, ja ir mainīts ārdurvju kods vai nav iespējas piekļūt pastkastei. Tomēr parasti Latvijas pasta darbinieki šādās situācijās dažādos veidos cenšas sazināties ar klientiem un nodrošināt sūtījumu piegādi," mudina ņemt vērā M. Rutks.

Latvijas pasts nodrošina pasta pakalpojumus visā mūsu valsts teritorijā. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, kā arī ar presi, mazumtirdzniecību un filatēliju saistītus pakalpojumus. Latvijas pastā strādā vairāk nekā 2000 darbinieku, vēsta LETA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses