Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

RTO plāno būvēt elektroenerģijas staciju Kundziņsalā

Rīgas tirdzniecības osta (RTO), apzinoties Rīgas brīvostā lietotājiem nepieciešamo jaudu palielinājumu, ir izstrādājusi RTO E licences zonas attīstības modeli, paredzot 110/10 kilovoltu (kV) apakšstacijas izbūvi Kundziņsalā, informē uzņēmumā.

Jaunizveidotā stacija paredz ievērojamas jaudas rezerves, kas nodrošinās ar nepieciešamu elektroenerģijas daudzumu visus lietotājus. Šo projektu ir iespējams realizēt īsākā termiņā. Uzņēmumā skaidro, ka paralēli Kundziņsalā esošajiem un plānotajiem termināļiem jaunu pieslēgumu izveide noris likumā noteiktā kārtībā un saskaņā ar saņemtajiem AS Sadales tīkls tehniskajiem noteikumiem un termiņiem. Kopējās investīcijas tiek lēstas trīs miljonu latu apjomā.

Likumā noteiktā kārtībā ir saņemti lietotāju slodzes pieteikumi, pamatojoties uz kuriem tiek realizēts septiņu megavatu (MW) pieslēguma projekts Kundziņsalas lietotājiem no AS Sadales tīkls 110/10kV apakšstacijas Sarkandaugava, kā arī projektēšanas stadijā ir projekts septiņu MW jaudas pieslēgumam no AS Sadales tīkls apakšstacijas Mīlgrāvis.

Iepriekš Pietiek.com ziņoja, ka pēdējā brīvostas valdes sēdē izskatīts ziņojums par elektroapgādes problēmām Kundziņsalā. Vairāki uzņēmumi, kuriem Rīgas brīvosta šajā teritorijā iznomājusi zemi, jau sen sūdzas, ka netiek nodrošināti ar uzņēmējdarbībai nepieciešamajām elektroenerģijas jaudām. Rīgas brīvostai šīs problēmas risināšanā ir sasaistītas rokas, jo jau 2005.gada augustā elektroenerģijas sadales operatora licenci uz 20 gadiem Andrejsalā, Eksporta ielā un Kundziņsalā ieguva SIA RTO elektrotīkli.

Licenci, kas RTO elektrotīkliem līdz 2025.gadam nodrošina monopolstāvokli elektroenerģijas piegādē daļā brīvostas, izsniegusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija vēl laikā, kad to vadīja Valentīna Andrējeva.

Arī pati SIA RTO elektrotīkli nav izteikusi gatavību atteikties no licences darbības zonas Kundziņsalā, lai gan oficiālā atbildē brīvostai atzinusi, ka tai nav jaudas rezervju, lai nodrošinātu jebkādu elektroenerģijas piegādi šai teritorijai, ziņoja Pietiek.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses