Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valstij piederošās Grindeks un Valmieras stikla šķiedras akcijas pārdod par 2,059 miljoniem

Atklātajās izsolēs biržā Nasdaq Riga pārdotas visas valstij piederošās un Privatizācijas aģentūras (PA) turējumā esošās zāļu ražotāja AS Grindeks un stikla šķiedras ražotāja AS Valmieras stikla šķiedra akcijas kopumā par 2,059 miljoniem eiro, teikts biržas sniegtajā informācijā.

Tostarp Grindeks akcijas cena izsolē bija 3,85 eiro, bet Valmieras stikla šķiedras akcijas cena bija 2,85 eiro.

Tādējādi valsts tai piederošos 2,29% Grindeks akciju un 1,78% Valmieras stikla šķiedras akciju pārdevusi par attiecīgi 846 153 eiro un 1 212 985,65 eiro. Grindeks akcijas pārdotas 78 darījumos, bet Valmieras stikla šķiedras akcijas - 32 darījumos.

Kopumā izsolē investori iesniedza pieteikumus par 285 290 Grindeks akciju iegādi un 643 805 Valmieras stikla šķiedras akciju iegādi, bet valsts piedāvāja iegādāties 219 780 Grindeks akciju un 425 609 Valmieras stikla šķiedras akcijas. Tādējādi pieprasījums pēc Grindeks akcijām par 29,8% pārsniedza piedāvājumu, bet pieprasījums pēc Valmieras stikla šķiedras akcijām par 51,3% pārsniedza piedāvājumu.

"Investori mūs šodien patīkami pārsteidza. Pieprasījums pēc akcijām bija negaidīti augsts un būtiski pārsniedza piedāvājumu. Tas, ka esam veiksmīgi pārdevuši visas akcijas par augstāku cenu nekā izsoles sākumcena, liecina, ka tirgus dalībnieki ir gatavi investēt pieredzējušos, uz eksportu orientētos uzņēmumos. Papildus labie izsoles rezultāti ir ļāvuši papildināt valsts speciālo pensiju budžetu ar gandrīz diviem miljoniem eiro", sacīja PA valdes priekšsēdētājs Vladimirs Loginovs.

Savukārt Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja un Nasdaq Baltic biržas pakalpojumu vadītāja Daiga Auziņa-Melalksne pauda gandarījumu, ka biržas uzkrātā pieredze izsoļu organizēšanā ir bijusi noderīga. "Izsole biržā ļauj nodrošināt darījumu caurspīdīgumu, garantējot uzņēmumiem labāko iespējamo akciju pārdošanas cenu atkarībā no pieprasījuma," viņa piebilda.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka šodien izsolē piedāvāja 219 780 Grindeks akcijas, kas veido 2,29% no kompānijas akciju kapitāla, un 425 609 Valmieras stikla šķiedras akcijas, kas veido 1,78% no kompānijas akciju kapitāla. Minimālā cena Grindeks akcijām, kas bija ievadāma izsoles uzdevumos, bija 3,78 eiro, bet Valmieras stikla šķiedras akcijām - 2,73 eiro.

Izsolēs varēja piedalīties licencēta banka vai ieguldījumu brokeru sabiedrība, kas ir ieguvusi Nasdaq Riga biržas biedra statusu. Biržas biedrs varēja piedalīties izsolēs, iesniedzot izsoļu uzdevumus savā vai savu klientu vārdā.

Grindeks pamatkapitāls ir 9 585 000 akciju 1,4 eiro nominālvērtībā, un visas kompānijas emitētās akcijas ir publiskā apgrozībā, savukārt Valmieras stikla šķiedras akciju kapitāls ir 23 903 205 akcijas 1,4 eiro nominālvērtībā, bet publiskā apgrozībā ir 11 494 250 akcijas.

Grindeks galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. Grindeks koncernu veido Grindeks un piecas tā meitassabiedrības - Igaunijas Tallinas Farmācijas rūpnīca, Latvijas Kalceks un Namu apsaimniekošanas projekti, kā arī Krievijas Grindeks Rus un Slovākijas HBM Pharma. Grindeks akcijas tiek kotētas Nasdaq Riga oficiālajā sarakstā.

Savukārt Valmieras stikla šķiedras koncernu veido Valmieras stikla šķiedra un trīs tās meitassabiedrības - Valmiera Glass UK Ltd. Apvienotajā Karalistē, kā arī Valmiera Glass USA Corp. un Valmiera Glass USA Trading Corp ASV. Valmieras stikla šķiedras akcijas tiek kotētas biržas Nasdaq Riga otrajā sarakstā. Uzņēmuma lielākie īpašnieki ir P-D Glasseiden Oschatz GmbH un Vitrulan Internetional GmbH.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses