Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Vēstnieks: Baltkrievijas un Latvijas tirdzniecības apgrozījums šogad varētu sasniegt trīs miljardus ASV dolāru

Baltkrievijas un Latvijas tirdzniecības apgrozījums šogad varētu sasniegt rekordlielu apmēru – aptuveni trīs miljardus ASV dolāru (1,5 miljardus latu), vizītes laikā Liepājā šonedēļ norādījis Baltkrievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Gerasimenko.

Liepājas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Enģele pavēstīja, ka saskaņā ar vēstnieka sniegto informāciju pagājušā gada tirdzniecības apgrozījums starp abām valstīm bija 1,7 miljardi ASV dolāru (0,87 miljardi latu).

Gerasimenko, kā arī vēstniecības padomnieks tirdzniecības un ekonomikas jautājumos Vladimirs Kozlovskis Liepājā paudis gandarījumu par abu valstu sadarbības pozitīvo bilanci.

Vēstnieks informējis, ka 2010.gadā Baltkrievijā radīti 102 Baltkrievijas–Latvijas kopuzņēmumi. Vēstnieks minējis vairākus pozitīvus piemērus Liepājas ekonomiskajām attiecībām ar Baltkrieviju – veiksmīgo sadarbību ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Liepājas nodaļas vadītāju Ģirtu Kronbergu, kā arī uzņēmuma "Liepājas papīrs" jaunās rūpnīcas atklāšanu Baltkrievijā. Pēc vēstnieka domām, Baltkrievijas tālākai sadarbībai ar Liepāju ir labas perspektīvas.

Abu valstu divpusējās sadarbības iespējas tiek meklētas visdažādākajās jomās, norādīja Liepājas dome. Aktuāls pašlaik esot darbs pie zinātniski inovatīvo programmu ieviešanas un pieredzes apmaiņas konkrētajā jomā. Abu valstu izglītības ministrijas jau strādājot pie šā jautājuma, bet Baltkrievijas un Liepājas pusei jau esot konkrētas idejas šā jautājuma tālākai virzīšanai, par sadarbības platformu izmantojot Kurzemes Biznesa inkubatoru.

Idejas pamatā ir piedāvāt Baltkrievijas pusei jaunus, inovatīvus produktus, kurus radījuši Kurzemes Biznesa inkubatora uzņēmumi, un otrādi – parādīt Latvijas, tostarp Liepājas, iedzīvotājiem Baltkrievijā ražotos inovatīvos produktus. Liepājas domes vadība izteica cerību, ka projekts izdosies veiksmīgi un ka abpusējās sadarbības dēļ varētu rasties vairāk Baltkrievijas–Latvijas kopuzņēmumu, kuri par savu mājvietu izvēlētos tieši Liepāju, uzsvēra Enģele.

No 28. līdz 30.septembrim Baltkrievijas pilsētā Grodņā notiks Baltkrievijas–Latvijas biznesa forums, kura laikā plānots arī Trešais starptautiskais investīciju forums, kā arī daudznozaru izstāde–gadatirgus. Forumā piedalīsies arī liela delegācija no Latvijas, kuru vadīs Kronbergs.  

Baltkrievijas vēstnieka Liepājas vizītes mērķis bija iepazīstināt domes vadību ar jauno padomnieku tirdzniecības un ekonomikas jautājumos, kā arī apmeklēt vairākus Liepājas uzņēmumus, lai iepazītos ar to darbību un pārrunātu iespējamos sadarbības virzienus abu pušu vidū. Vēstnieks ceturtdien apmeklēja uzņēmumu "Liepājas Metalurgs" un Liepājas ostu, bet piektdien iepazīsies ar Liepājas zivju pārstrādes uzņēmumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses