Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Vitronic Baltica uzkrājuši sodu vairāk nekā 17 000 latu apmērā

Uzņēmums Vitronic Baltica, kas 110 stacionārās par fotoradariem dēvētās PoliScan Speed lāzerskenēšanas ierīces sākotnēji Latvijā bija apņēmies uzstādīt līdz pērnā gada 21. novembrim, līdz šim ir uzkrājis vairāk nekā 17,78 tūkst. Ls sodu par fotoradaru uzstādīšanas kavēšanos, aprēķinājuši Db.lv.

Saskaņā ar Valsts Policijas (VP) pārstāves Litas Jubertes pausto privātājam partnerim – Vācijas Vitronic Gmbh. Latvijas meitasuzņēmumam Vitronic Baltica - par katru kavējuma dienu, ieskaitot brīvdienas, tiek aprēķināta soda nauda 0,001% apmērā no kopējās projekta summas, respektīvi, 112,54 lati dienā. Soda naudas «skaitītājs» ieslēgts no pērnā gada 21. novembra, kas bija noteikts kā termiņš, kad uzņēmumam jāuzstāda visas 110 stacionārās ātruma mērīšanas ierīces.

Vitronic Baltica pārstāvji jau pirms nedēļas paziņoja, ka, visticamāk, arī līdz pagarinātajam termiņam – šā gada 20. maijam – stacionārie fotoradari netiks uzstādīti. Jāatgādina, ka 20. maiju kā termiņu šā gada janvāra beigās noteica VP priekšnieks Ints Ķuzis.

Db.lv VP uzzināja, ka patlaban nav uzstādīts vēl neviens no stacionārajiem fotoradariem. Par to, kā rīkosies VP gadījumā, ja privātais partneris līdz I. Ķuža noteiktajam termiņam neuzstādīs stacionārās ātruma mērīšanas ierīces, policijas pārstāve L. Juberte pauda, ka VP cer, ka Vitronic Baltica izdarīs maksimālo, bet, ja ne, «līgums paredz lemt par tālāko». «Tādā gadījumā tas nebūs tikai VP lēmums, tas būs skatāms kompleksi – kopā būs jānāk visām atbildīgajām pusēm un ļoti rūpīgi jāizvērtē šis jautājums gan ceļu satiksmes drošības interešu, gan līgumsaistību nepildīšanas kontekstā,» pauda L. Juberte.

Vitronic Baltica ieņēmumi no fotoradariem laika posmā no 21. novembra līdz šīs nedēļas sākumam, 24. aprīlim, bija vairāk nekā 141,7 tūkst. Ls. Kopumā Valsts policija kopš 21. novembra sastādījusi vairāk nekā 46,6 tūkst protokolu par ātruma pārkāpšanu par kopējo naudas summu teju 900 tūkst. Ls apmērā, no kuriem iekasēti jau ir aptuveni 405 tūkst. Ls. Jau vēstīts, ka saskaņā ar līgumu par tehnisko darbu izipldi Vitronic Baltica saņem 35% no katra iekasētā soda, savukārt 65% paliek valsts budžetā. Kopējais investīciju un infrastruktūras uzturēšanas izmaksu apjoms projekta ietvaros ir aptuveni 11 millj. Ls, ko veido iekārtu iegāde un apkope,kā arī nodokļi, algas, telpu un transporta nomas maksa un citas saimnieciskās darbības izmaksas.

Tāpat jau ziņots, ka Vitronic Baltica pārstāve A. Gaile iepriekš informēja, ka uzņēmums ilgterminā cer pievērsties arī citur prduktu realizācijai Baltijas tirgū, kad fotoradaru ieviešana tiks pabeigta. Kā nākamo iespējamo produktu A. Gaile minēja automātiskās numura zīmju nolasīšanas sistēmas (ANPR - Automatic number plate recognition).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses