Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Dari pats: Žāvētas dzērvenes

Dzērveņu sezona ir klāt! Ne katram skābās ogas ir tīkamas to dabiskajā svaigajā veidā, bet sukādes un kaltētas gan garšo gandrīz visiem. Žāvējot zemā temperatūrā (līdz 45 grādiem), sukādes saglabā lielu daļu svaigās ogās, augļos un dārzeņos esošās bioloģiski aktīvās vielas, fenolus un vitamīnus.

Ogas notīra, nomazgā, nožāvē un pārkaisa ar cukuru. Istabas temperatūrā ļauj diennakti ievilkties. Pēcāk sulu nolej, plānā kārtā uzber ogas uz žāvētāja paplātēm un apmēram 15–20 stundas žāvē 40–45 grādu temperatūrā. Var izmantot arī cepeškrāsni, tikai jāatceras, ka durvis jātur pavērtas, lai mitrums tiek ārā. 

Nepieciešams:

  • 3 kilogrami ogu;
  • 1 kilograms cukura;
  • augļu žāvētājs vai cepeškrāsns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko atvest ciemakukulī no Albānijas

Iepriekšējā reizē stāstīju, ko nogaršot uz vietas, esot Albānijā. Šoreiz par to, ko atvest ciemakukulī mājiniekiem.

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena