Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Beitnere-Le Galla: Ņemot vērā kritisko situāciju, NEPLP būtu jāatlaiž

Ņemot vērā izveidojušos kritisko situāciju, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) būtu jāatlaiž, aģentūrai LETA sacīja Saeimas deputāte, parlamenta Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sekretāre Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP).

Politiķei esot šaubas vienīgi par to, vai no amata būtu jāatbrīvo arī NEPLP locekle Aurēlija Ieva Druviete, ņemot vērā to, ka viņa ir sabiedrisko mediju jautājumu eksperte, kura šajā jomā ir aizstāvējusi promocijas darbu un kurai ir doktora grāds komunikācijas zinātnē.

Beitnere-Le Galla norādīja, ka iepriekš komisija ieņēma nogaidošu pozīciju, tomēr tagad plānots pēc iespējas agrāk sasaukt komisijas sēdi, kad tajā būs iespējams piedalīties deputātu skaitam, kas nodrošina kvorumu. Ja būs iespējams, tad sēde tiks sasaukta nākamnedēļ, piebilda komisijas sekretāre.

Deputāte pauda, ka situācija arī saistībā ar Latvijas Radio Ziņu dienesta norādītajām problēmām ir izveidojusies pārāk kritiska, tāpēc ir jārīkojas radikāli, uzklausot arī Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) pozīciju. Viņa norādīja, ka nepieciešams reaģēt situācijā, kad Ziņu dienesta pārstāvji ir "izmisumā" saistībā ar problemātisko situāciju. NEPLP šajā gadījumā nav spējusi nodrošināt, ka Latvijas Radio ir darboties spējīga valde, kas spēj sastrādāties ar Ziņu dienesta pārstāvjiem, vērsa uzmanību politiķe.

Beitnere-Le Galla norādīja, ka problēma ar NEPLP ir jau no decembra, kad padome nolēma atbrīvot no amata Latvijas Televīzijas pārstāvjus, par ko Cilvēktiesību komisijai esot bijis jāskaidrojas Eiropas līmenī. Politiķe piebilda, ka uzskats par NEPLP atlaišanu ir viņas personīgais viedoklis un jautājums, kāds būs pārējo kolēģu redzējumu.

Kā ziņots, LŽA vērsusies Saeimā, pieprasot no amatiem atbrīvot NEPLP locekļus. Saeimai tiek lūgts neatliekami savā darbakārtībā iekļaut jautājumu par NEPLP locekļu darba vērtēšanu, aģentūra LETA noskaidroja organizācijā.

LŽA uzskata, ka pašreizējais NEPLP sastāvs nav pietiekami kompetents, atbildīgs un vērsts uz konstruktīvu sadarbību mediju vides jautājumu risināšanai. NEPLP ir izveidojies konflikts ar lielāko daļu pārraugāmās nozares dalībnieku un nav redzamas pazīmes, ka situācija tiktu labota.

NEPLP ir zaudējusi mediju organizāciju un to darbinieku uzticību, uzsvērts Saeimai adresētajā iesniegumā, piebilstot, ka par vairāku NEPLP locekļu darbības atbilstību reputācijas prasībām izteiktas pamatotas šaubas.

Latvijas Radio 2017.gadā ir izteicis neuzticību NEPLP loceklim Ivaram Āboliņam saistībā ar sasteigtiem sabiedriskā pasūtījuma un radio kanālu formātu grozījumiem. Žurnālisti pārmeta Āboliņam redakcijas autonomijas pārkāpšanu un radio Ziņu dienesta reputācijas graušanu. Izteiktā neuzticība nav atsaukta, atgādināts iesniegumā.

LŽA tāpat uzsvēra, ka NEPLP 2018.gada nogalē bez pietiekama pamatojuma atbrīvoja no darba Latvijas Televīzijas (LTV) valdi. Iesniegumā norādīts arī uz vairākām citām problēmām ar NEPLP.

NEPLP loceklis Patriks Grīva aģentūrai LETA sacīja, ka LŽA rīcība nav nekas jauns, jo "asociācija nemitīgi ir kritizējusi padomes darbu un izmantojusi visus līdzekļus, lai diskreditētu to". "Personīgi es priecātos par konstruktīvu kritiku, bet patlaban asociācijas apgalvojumi par to neliecina," uzskata Grīva, piebilstot, ka NEPLP turpinās darbu kā iepriekš līdz Saeima lems pretēji.

Top komentāri

Itamars Toledano
Protams, un tas ir vienīgais veids kā mzināt Kremļa propagandas ietekmi valstī, jo kamēr to subsidēs Kremlim pietuvinātas grupas , ar čekisti, komunisti, noziedznieci un valsts interešu visklajāko nodevēju - sarkano vārnu un odzi - Ķezasberi priekšgalā, šī propaganda nemitēsies, tieši otrādi, kļūs visaptveroša, jo ne par velti, ikvienu, kas izstāv valsts intereses, ar vilka pasi tie padzīts.
Galliste neapjēdz to,
G
ka tieši blondā kaza Aurēlija ir tā intrigante un tirgus bāba, kas visu ap sevi sagāna un degradē. Viņa jau meitene būdama bija MAITA un NEĢĒLE, un iespējams, ka NEPLA samazgu krātuve tieši viņa ir. Tāds (IZ)DZIMUMS!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē