Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bordāns nedaudz pārsteigts, ka KPV LV vērsta uz sadarbību vairāk nekā Attīstībai/Par!

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) premjera amata kandidāts Jānis Bordāns, kura pārstāvētais politiskais spēks vēlēšanās bija trešais visvairāk atbalstītais, atzinis, ka koalīcijas veidošanas sarunu gaitā bijis pārsteigts - KPV LV uz sadarbību bijusi vērsta vairāk nekā Attīstībai/Par!_. To Bordāns atzina intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma.

Bordāns norādīja, ka šobrīd notiek tāda kā situācijas "zondēšana": "Mums ir nepieciešams vispār rast tādu sajūtu, vai partijas savstarpēji ir vērstas uz sadarbību, varbūt uz neitralitāti vai varbūt tomēr uz konfrontāciju."

Otrdien tiekoties ar KPV LV un Attīstībai/Par!, Bordāna pārstāvētā partija neesot izvirzījusi nekādus noteikumus, bet meklējusi saskares punktus, kur politiskajiem spēkiem ir līdzīgi uzstādījumi, kā arī runājuši par atšķirībām.

Bordāns uzsvēra, ka neviena partija neesot bijusi par konfrontāciju. "To es varu droši pateikt. Protams, sarunu gaitā cenšos pieturēties pie principa nekomentēt un neaprunāt sarunu partnerus, jo īpaši, kad neesam ar visiem vēl beiguši sarunas. Ar to gribu demonstrēt, ka esmu gatavs veidot attiecības ar visām partijām. [..] Vairāk uz sadarbību bija vērsta KPV LV. Nedaudz mani tas pārsteidza. Bet tā neitrāli ir ar Attīstībai/Par!, bet tas varbūt izpaudās kaut kādās pavisam mazās detaļās. Piemēram, izvirzot, kādi mums punkti varētu būt prioritārie, Attīstībai/Par kā prioritāro izvirzot to, ko viņi sauc par iekļaujošu sabiedrību. Tie ir nedaudz konfrontējoši jautājumi ar mums, un, manuprāt, ne tie paši aktuālākie, ja mēs runājam par valdību. Ja mēs runājam par vispārīgu politiku, tad jā, proti, ģimenes jautājumi, tikumības jautājumi, kas mūsu vēlētājam nedaudz atšķiras."

Bordāns tomēr atzina, ka ir jomas, kur JKP sakrīt uzskati arī ar Attīstībai/Par!, piemēram, veselības reformas jautājumi: "Mēs domājam, ka šī reforma varētu būt tā, kas netiek virzīta uz priekšu tieši tādā veidā, kādā tā bija iecerēta iepriekšējās valdības laikā."

Jau vēstīts, ka 13. Saeimas sasaukumā mandātus ieguva septiņi politiskie spēki - ar 23 deputātu vietām līdere ir Saskaņa, pa 16 mandātiem ir gan KPV LV, gan JKP, kamēr gan Attīstībai/Par!, gan Nacionālo apvienību Saeimā pārstāvēs katru 13 parlamentārieši. Pašreizējā premjera partija uzskatāma par vienu no vēlēšanu lielākajām zaudētājām - tā ieguva tikai 11 vietas, bet vēl mazāk - astoņus deputātu krēslus - ieguva Jaunā Vienotība.

Top komentāri

Jansons
J
Ar pārsteigumiem bagāta būs visa gada nogale. Kur vēl stīvēšanās ap saeimas priekšsēža amatu.
A ko?
A
Tas saprotams, ka Parirastiem praislists ir lielāks. Pieraduši zagt no augstiem plauktiem.
Ko var
K
gribēt no homoseksuālisma fundamentālismiem, kuri grib atņemt bērniem tēvu un māti? Es nejaucos citu pers. dzivē - tā ir katra personiska darīšana, ar ko katrs guļ, taču ne islama fundamentālismu, ne homoseksuālisma fuundamentālismu neatbalstu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē