Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FKTK vadītājs: Aktualizētā Swedbank lieta ir pagātne, par ko banka jau ir sodīta

Ziņas par AS Swedbank iespējamu izmantošanu naudas atmazgāšanā ir pagātne un banka par to jau ir sodīta, trešdien preses konferencē pauda Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītājs Pēters Putniņš.

Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs Re:Baltica, kas Zviedrijas televīzijas izmeklēšanā bija Latvijas partneris, publicējis materiālu, norādot, ka starp Danke Bank un Swedbank Baltijas filiālēm notikuši aizdomīgi pārskaitījumi 2007.-2015.gadā. Aizdomīgo pārskaitījumu kopsumma bija 5,8 miljardi ASV dolāru.

Swedbank, aizbildinoties ar konfidencialitāti, nekomentē Zviedrijas sabiedriskajā televīzijā izskanējušo informāciju, ka iespējams banka izmantota naudas atmazgāšanai.

Putniņš stāstīja, ka FKTK izskanējušo informāciju pārrunās ar banku, tomēr, pēc viņa rīcībā esošās informācijas, "tās ir pagātnes lietas".

"FKTK jau ir sodījusi Swedbank par iekšējās kontroles trūkumiem, tomēr patlaban banka ir novērsusi visus iepriekš konstatētos trūkumus. Turklāt Swedbank ir noslēgusi procesu, kā rezultātā no bankas tika slēgti nerezidentu konti. Ja izrādīsies, ka daļa no Danske Bank līdzekļiem būs saistīta ar naudas atmazgāšanu, tad būs jāvērtē, cik vēl bankas ir iesaistītas," pauda Putniņš.

Savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) norādīja, ka informācija par Swedbank ir jāpārbauda. "Jebkurš noziegums ir jāizmeklē, vienalga, kad tas ir noticis uzsvēra Kariņš.

FKTK 2016.gadā piemēroja Swedbank 1,4 miljonu eiro sodu par pārkāpumiem klientu darījumu kontrolē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē