Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kariņš: Latvijai jāturpina visa veida atbalsts Ukrainai

Latvijai jāturpina visa veida atbalsts Ukrainai, jaunās valdības apstiprināšanas dienā aģentūrai LETA pauda nākamais ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV).

Politiķis uzsvēra, ka Ārlietu ministrijai (ĀM) jāturpina un jāstiprina uzņemtais kurss attiecībā uz Ukrainu, uzrunājot Rietumu demokrātiskās valstis un valstis, kas nav daļa no NATO. Šīm valstīm ir jāskaidro, kas ir krievu imperiālisms un kas notiek Ukrainā, lai gūtu pēc iespējas plašāku atbalstu kara skartajai valstij.

Kariņš kā prioritāti minēja arī Latvijas drošības stiprināšanu. Tas ietver gan darbu ar sabiedrotajiem NATO, lai Kanādas, Spānijas un citu alianses valstu klātbūtne Latvijā turpinātos un bruņoto spēku klātbūtne tiktu kāpināta. "Tas ir svarīgi, lai arī starptautiski valdību sapratne, ka Latvija ir droša valsts, ka mēs esam daļa no alianses un dodam savu pienesumu tās stiprināšanai," sacīja Kariņš.

Tāpat viņš uzsvēra ekonomikas aspektu ĀM darbā. Pēc Kariņa paustā, Latvija ir spēcīga un stipra valsts ne tikai militāri un kopā ar NATO sabiedrotajiem, nozīmīgs uzdevums ir sekmēt ekonomisko izaugsmi. Kariņa ieskatā, ĀM ir svarīga loma ārvalstu investoru uzrunāšanā, kur sadarbojas ĀM, Ekonomikas ministrija un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.

"Es gribētu, lai ĀM un diplomāti liktu lielāku uzsvaru uz investīciju piesaisti. Labu attiecību uzturēšana ir pamatu pamats, bet mums ir jāatrod veids, kā uzrunāt investorus," teica politiķis.

Rezumējot jaunā amata prioritātes, Kariņš sacīja, ka ir jāpalīdz Ukrainai, jāstiprina gan valsts drošība, gan jādod savs pienesums NATO, tāpat ir jāstiprina arī Latvijas ekonomika.

"Mums kā valstij ir jāsāk vēl plašāk iet pasaulē. Mums ir, ko teikt, un mēs varam ietekmēt arī citus," izteicās Kariņš.

Taujāts, vai ir izlēmis, kādus cilvēkus viņš iesaistīs savā komandā ministrijā, Kariņš norādīja, ka daļēja skaidrība ir, bet plašāku informāciju viņš plāno sniegt vēlāk dienas gaitā.

LETA jau rakstīja, ka Ministru prezidenta amata kandidātes Evikas Siliņas (JV) vadītā topošā koalīcija šorīt parakstījusi sadarbības līgumu un gaidāmās jaunās valdības deklarāciju. Dokumentus parakstīja "Jaunās vienotības" (JV), Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un "Progresīvo" pārstāvji.

Tāpat ziņots, no parlamenta jaunveidojamās valdošās koalīcijas sadalītajiem 16 amatiem valdībā un Saeimā puse jeb astoņi tiks topošās premjeres pārstāvētajai JV, pieci ZZS, bet trīs - "Progresīvajiem", paziņojusi Ministru prezidenta amata kandidāte Siliņa.

Topošajai koalīcijai ir 52 deputātu balsis, turklāt valdības apstiprināšanu papildus apņēmies atbalstīt arī neatkarīgais deputāts, "Gods kalpot Rīgai" valdes priekšsēdētājs Oļegs Burovs, kura pārstāvētā partija ir vienojusies par sadarbību ar ZZS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē