Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kučinskis: Prezidents nevar izdarīt brīnumus

Aizejošās valdības vadītājs Māris Kučinskis (ZZS) trešdienas rītā intervijā telekanāla LNT raidījumā 900 sekundes norādīja, ka partijām pašām jāsēžas pie sarunu galda, nevis tikai jāgaida rīcība no Valsts prezidenta. "Nav praksē bijis, ka Valsts prezidents var izdarīt brīnumus," komentēja Kučinskis.

"Ja pašas partijas nolaidīsies no augstumiem, ja noņems nepārtrauktās sarkanās līnijas un mēģinās pašas saprast, tad es redzu, ka var to izdarīt. Ja gaidīs no Valsts prezidenta, kā jau teicu - Valsts prezidents nevar atrast cilvēku, kurš atnāks ar brīnumu nūjiņu un visus nosēdinās pie galda," uzskata Kučinskis.

Viņš atgādināja, ka arī "tajā pieredzē, kas bija deviņdesmito gadu vidū, kad valdību sastādīja vēlu un gandrīz nonāca līdz parlamenta atlaišanai, tomēr tās bija pašas partijas, kas atrada cilvēku no malas. Man šķiet, ka nav ko spēlēt futbolu starp partijām Saeimā un prezidentu. Partijām pašām jānosēžas pie galda un jārunā."

Kučinskis uzsvēra, ka "pēdējais laiks runāt par to, kas vieno visas partijas, atrast kopsaucējus, ap ko var kaut ko izveidot."

Premjers arī mudināja Jauno konservatīvo partiju un KPV LV mācīties no kļūdām, kuras tās pieļāvušas. "Vieni - solot neiespējamas lietas, otri vispār nerunājot kaut kādās konkrētībās," kritiku pauda premjers. Viņš izteica cerību, ka partijas pēc apdedzināšanās būs gatavas nolaisties uz zemes, jo "atšķirībā no vēlēšanām, kur visi lido, pēc tam sākas rutīna un reāls darbs".

Taujāts, vai viņš jau paredz tādu scenāriju, ka arī līdz Jaunā gada pienākšanai Latvijā jaunas valdības nebūs un jau gatavo uzrunu, Kučinskis atbildēja, ka "ar manu pieredzi es to varētu teikt tiešraidē".

Otrdien pēc tam, kad no pretenzijām uz premjera krēslu atteicās Attīstībai/Par! kandidāts Artis Pabriks, kuram pēc līdzšinējās loģikas bija jābūt nākamajam rindā uz prezidenta nomināciju, kā arī visa partija kopumā, kā ticamākais premjera amata kandidāts tika minēts Jaunās Vienotības pārstāvis Krišjānis Kariņš. Šī politiskā spēka Saeimas frakcijas vadītājs Ainars Latkovskis pēc tikšanās ar prezidentu gan izteicās, ka Jaunajai Vienotībai, kas ir Saeimā ar vismazāko deputātu skaitu pārstāvētā partija, vispirms pienāktos dot iespēju savu premjeru virzīt ZZS vai Nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!-TB/LNNK.

Top komentāri

TO Kučinskis par sevi.
T
Un par daiļo Čašku (bildē).
Stulbiņš NEBALSOTĀJS
S
Arī K. Ulmanis veica brīnumus, kaut pie aizas malas solis sašķobijās. Kaut kas līdzīgs ir nepieciešams lai izglābtu tautu no šo 'demokrātisko' partiju radītām kliķēms, kuras sadrumstalojušas latviešu kopienu līdz vairs no tās tikai putekļi.
Māris iz TautPartijas
M
Pasakainus brīnumus Latvijā ir paveikuši LPSR čekisti ar PSKP boļševikiem, jo tauta vienmēr balso perfekti debīli.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē