Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Latvijas Jūras administrācija: Prāmji Romantika un Isabelle atbilst kuģošanas drošības prasībām

Latvijas Jūras administrācijas un Zviedrijas Jūras administrācijas inspektori iepriekš plānotā drošības pārbaudē konstatējuši, ka Tallink pasažieru kuģi Romantika un Isabelle atbilst kuģošanas drošības prasībām, aģentūru LETA informēja Latvijas Jūras administrācijas pārstāve Sarma Kočāne.

Viņa pavēstīja, ka Latvijas Jūras administrācijas inspektori un Zviedrijas Jūras administrācijas inspektori 8. un 9.janvārī Rīgā veica kopīgu iepriekš plānotu minēto kuģu drošības pārbaudi atbilstoši Eiropas Savienības (ES) prasībām, kas paredz pasažieru kuģiem, kuri kursē noteiktās līnijās, pārbaudes veikt divas reizes gadā. Šo pārbaužu mērķis ir pārliecināties par regulāro reisu drošību.

Pārbaudes laikā inspektori apseko kuģa korpusu, mehānismus un to iekārtu stāvokli, pārbauda signāllīdzekļus, sakaru aprīkojumu un glābšanas līdzekļus, novērtē ugunsdrošības, piesārņojuma novēršanas un navigācijas aprīkojumu, izvērtē kuģa apkalpes prasmi rīkoties avārijas situācijās, kā arī pārbauda kuģa un komandas dokumentāciju.

Vienlaikus Kočāne atgādināja, ka prāmis Isabelle pagājušā nedēļā cieta vētrā un pēc remonta saņēma kuģošanas pagaidu atļauju uz mēnesi. Attiecīgā pārbaude kuģim tiktu veikta arī tad, ja tas nebūtu bojāts. Tādējādi, pēc viņas teiktā, plānotās pārbaudes rezultāti vēlreiz apliecina, ka pasažieru prāmis Isabelle ir drošs kuģošanai.

"Uzliktais termiņš - viens mēnesis - ir Tallink apņemšanās veikt remontu. Nepieciešamais remonts ir veikts un kuģis varētu braukt divus vai pat trīs mēnešus, bet Tallink pats apņēmās, ka mēneša laikā remontu veiks," sacīja Kočāne.

Viņa arī piebilda, ka Tallink 3.janvārī apņēmās, ka veiks remontu, tāpēc kompānijai tika izdota Latvijas Jūras administrācijas atļauja, bet uzņēmumam pašam jāizlemj, kad remonts tiks veikts.

"Ja viņi nezināmu iemeslu dēļ remontu neveiks, mūsu inspektori ies un skatīsies, vai ir kas mainījies, vai situācija ir kļuvusi bīstamāka, bet nav pamata par to baidīties. Arī tad, ja viņi remontu būs veikuši - inspektori to apsekos. Ja būtu kaut mazākās aizdomas par drošību, šāda atļauja nebūtu dota ne uz mēnesi, ne uz dienu," teica Latvijas Jūras administrācijas pārstāve.

Pēc plānotās pārbaudes Zviedrijas kuģošanas drošības inspektori ar kuģi Isabelle atgriezušies Stokholmā, piebilda Kočāne.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 3.janvārī prāmis Isabelle Rīgas ostā aizkavējās mehānisma remontdarbu dēļ vienā no autoklāja durvīm, kas bija cietušas vētrā.

Pašlaik no Rīgas ostas ir regulāra pasažieru prāmju satiksme uz Stokholmu Zviedrijā, kuru nodrošina Tallink Group ar diviem prāmjiem - Romantika un Isabelle.

Tallink Latvija reģistrēta 2005.gadā, un tās pamatkapitāls ir 35 560 eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2017.gadā bija 2,095 miljoni eiro un peļņa - 149 581 eiro.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē