Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Levits: Latvijas Jūras spēkiem ir nozīmīga loma valsts aizsardzības spēju stiprināšanā

Latvijas jūras spēkiem ir nozīmīga loma valsts aizsardzības spēju stiprināšanā, norādīja Valsts prezidents Egils Levits, piedaloties Latvijas armijas Kara flotes simtgades godināšanas pasākumā un uzrunājot Latvijas Jūras spēkus.

Levits uzsvēra, ka, neatkarīgi no starptautiskās situācijas, valsts nevar pastāvēt par spēcīgas aizsardzības sistēmas. Tāpat prezidents pateica, ka Latvija atzinīgi novērtē Jūras spēku darbu, profesionalitāti un patriotiskumu.

"Ikviens Latvijas iedzīvotājs var uz jums paļauties un justies droši savā valstī, jo jūs spējat nodrošināt tās aizsardzību ne tikai Latvijas teritorijā, bet arī ārpus Baltijas jūras ūdeņiem, sadarbojoties starptautiskās misijās ar NATO partneriem. Tas prasa ārkārtīgi augstu sagatavotību, par ko esmu jums pateicīgs. Latvijas valsts jūs godā un ciena," savā runā sacīja Levits.

Rīgas jūras līcī notika militāro kuģu parāde, kuru pirmo reizi savas prezidentūras laikā pieņēma Levits. Savukārt pēc uzrunas, prezidents Jūras spēku karoga kātā iedzina sudraba naglu un novēlēja godam atzīmēt nozīmīgo notikumu.

Latvijas Jūras spēki tika dibināti 1919. gadā, bet atjaunoti 1991. gadā līdz ar Latvijas valsts neatkarības atgūšanu. Militāro kuģu parādē piedalījās seši Latvijas Jūras spēku kuģi, kā arī sabiedroto valstu jūras spēku kuģi no Zviedrijas, Somijas, Vācijas, Igaunijas Lietuvas un Polijas, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
CIK ILGI DIENĀ PAR KOREKTORIEM LIKS KRIEVUS ? valsts nevar pastāvēt'' par'' spēcīgas aizsardzības
Itamars Toledano
Latvieši var būt lepni ar savu prezidentu, pretstatā kaimiņvalsts asiņainajam kroplim-pundurim, kas to vien dara kā visu pasauli naidā un karā ved.
Skoroķēze
S
VISAM ir nozīmīga loma, ja runa iet par aizsardzību pret krievu okupantiem un slepkavām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē