Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rinkēvičs: ES-Japānas Ekonomiskās partnerības nolīgums nesīs ieguvumus

Eiropas Savienības (ES)-Japānas Ekonomiskās partnerības nolīgums radīs ieguvumus Latvijas uzņēmējiem, tikšanās laikā ar Japānas vēstniece Latvijā Mariko Fudžī uzsvēra ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Jaunā Vienotība).

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM), Japānas vēstniece pie ministra bija ieradusies atvadu vizītē, lai pārrunātu vēstnieces kadences laikā paveikto divpusējo attiecību jomā un sadarbības stiprināšanu starptautiskajos forumos.

Rinkēvičs pauda gandarījumu par noslēgto ES-Japānas Ekonomiskās partnerības nolīgumu, kuram stājoties spēkā nākamā gada sākumā, potenciālie ieguvumi Latvijas uzņēmējiem ietvers visaptverošu importa un eksporta tarifu atcelšanu un ar tarifiem nesaistītu tirdzniecības šķēršļu novēršanu Japānā. Nolīguma ratifikāciju plānots pabeigt līdz šī gada beigām.

Viņš pateicās vēstniecei par ieguldījumu divpusējās sadarbības ekonomikā, kultūrā un izglītībā stiprināšanā, kā arī politiskā dialoga veicināšanā sniedzot atbalstu augsta līmeņa vizīšu organizēšanā. Ministrs izcēla pēdējā gada laikā notikušo premjerministru vizīšu apmaiņu, kā arī noslēgto Dubultnodokļu konvenciju un Saprašanās memorandu par sadarbību aviācijā.

Tikšanās laikā amatpersonas apliecināja vēlmi turpināt aktīvu politisko dialogu abu valstu starpā.

Atvadu vizītes laikā vēstniecei plānotas tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (NA).

Japānas vēstniece Latvijā akreditēta kopš 2015.gada 15.decembra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē