Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Rinkēvičs: Latvijā par pašsaprotamiem uzlūkotie digitālie risinājumi rada papildu eksporta iespējas

Digitālie risinājumi, kurus Latvijā uzlūko kā pašsaprotamus, piemēram, elektroniskais paraksts vai iespējas saņemt pakalpojumus tiešsaistē, rada papildu eksporta iespējas Latvijas uzņēmumiem, otrdien Berlīnē uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Kā aģentūru LETA informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, Rinkēvičs otrdien Berlīnē atklāja vienu no Eiropas lielākajām izstādēm publiskās digitalizācijas jomā - "Smart Country Convention 2024", ar to arī noslēdzot darba vizīti Vācijā.

Rinkēvičs norādīja, ka dažādība ir Eiropas priekšrocība, tomēr uzņēmumiem, kas strādā Eiropas Savienības vienotajā tirgū, tā nereti nozīmē arī lielākas izmaksas. Viņaprāt, digitālie un inovatīvie risinājumi palīdz nodrošināt biznesa procesu salāgošanu. Prezidents arī akcentēja, ka Latvija var dalīties ar savu pieredzi digitālo risinājumu ieviešanā, kas gan iedzīvotājiem, gan uzņēmējiem atvieglo valsts pakalpojumu saņemšanu.

Valsts prezidents pauda gandarījumu, ka Latvijas kā galvenās partnervalsts statuss "Smart Country Convention 2024" izstādē nodrošina papildu iespējas Latvijas informācijas un komunikāciju tehnoloģiju uzņēmumiem iepazīstināt ar saviem produktiem un rast jaunus partnerus Vācijas tirgū.

Tiekoties ar Vācijas aizsardzības industrijas asociācijas un uzņēmumu pārstāvjiem, Rinkēvičs izcēla Latviju kā piemērotu vietu investīcijām drošības un militārajā industrijā. Savukārt divpusējā sarunā ar Vācijas uzņēmumu "Diehl Defence", ar kuru Latvija parakstījusi piegādes līgumu par vidējas darbības pretgaisa aizsardzības sistēmas "Iris-T" iegādi, Valsts prezidents pateicās par līdzšinējo sadarbību un akcentēja vietējās Latvijas aizsardzības industrijas iesaistes nozīmi, tādējādi stiprinot arī piegāžu drošību.

LETA jau rakstīja, ka Berlīni kopā ar Rinkēviču apmeklē arī ekonomikas ministrs Viktoru Valaini (ZZS) un biznesa delegācija 125 cilvēku sastāvā, lai stiprinātu Latvijas un Vācijas ekonomiskās attiecības. Valsts prezidents Vācijā uzturējās pirmdien un otrdien, bet pārējā delegācija - no otrdienas līdz ceturtdienai, 17.oktobrim.

Tirdzniecības misijā Vācijā piedalās tādi Latvijas uzņēmumi un organizācijas kā "Tet", "Mobilly", "Latvijas Mobilais telefons", "Nordic Homes", "Tiamo grupa", "Adventum Tech", "Tilde", "Tesla", "ZZ Dats", "WeAreDots", "Tietovery", "Zvaigznāja komanda", "Apply", "CMB", "EdTech", "Helmes", "Brīvs", Latvijas Universitāte, "UberHint", "Lielvārds", "Datorium", "Rīgas biznesa skola", Vācijas-Latvijas Tirdzniecības kamera, Latvijas koka būvniecības klasteris, IT klasteris, kā arī pašvaldību un citu institūciju pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Darba tirgum ir jāpielāgojas

Latvijā ik gadu pensionējas lielāks skaits cilvēku nekā darba vidē ienāk, un šāda tendence pastiprināsies, jo jauniešu skaits būs vēl mazāks. Uz to uzmanību ir vērsuši vairāki eksperti, viņu vid...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē