Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vladova: Daudzi deputāti savus mandātus ieguvuši, sociālajos medijos ieliekot foto ar Ušakovu

Daudzi no partijas Saskaņa kandidējušie deputāti mandātus ieguvuši tikai tāpēc, ka sociālajos medijos ievietojuši fotogrāfiju ar partijas līdzšinējo līderi Nilu Ušakovu, uzskata Rīgas domes Saskaņas frakcijas vadītāja Anna Vladova.

Valdova šodien partijas kongresā netaupīja kritiku kolēģiem partijā, vienlaikus uzsverot Ušakova panākumus partijas un galvaspilsētas domes vadībā. "Šķiet, ka neviens politiķis nav saņēmis tik kritikas, cik saņēmis Ušakovs, tostarp no saviem biedriem. Kad smejamies par viņu, tad smejamies paši par sevi," pauda Vladova.

"Kur jūs visi bijāt šos desmit gadus? Visi tie, kuri tagad kritizē Ušakovu un partiju? Desmit gadus strādāja talantīgs priekšsēdētājs, atnesot uzvaras, nebijušus reitingus. Ušakova iekarotās rezerves ļauj strādāt arī tagad. Kāpēc vēl vakar dziedājāt Nilam odas, bet šodien viņu kritizējat?" vēršoties pie partijas biedriem, vaicāja Vladova.

Politiķe uzsvēra, ka virkne Saskaņas deputātu savus amatus ieguvuši, tikai pateicoties Ušakovam. "Viņam aiz muguras ienācāt Saeimās un domēs, jums bija tik silti visus šos desmit gadus, ka pat neiedomājāties par lēmumiem. Tiek runāts par viena cilvēka kultu, taču daudzi kļuvuši par deputātiem tikai tāpēc, ka smuki nobildējušies ar Nilu un ielikuši foto sociālajos medijos," sacīja deputāte.

Viņu neapmierina tas, ka virkne partijas biedru nav mēģinājuši saprast partijas lēmumus, turklāt ilgstoši klusējuši, kā arī nesnieguši palīdzīgu roku brīdī, kad tika sista Rīgas domes frakcija. Vladova norādīja, ka, partiju skarot problēmām, tās biedri paši met partijai virsū akmeņus. "Kauns ir nesaprast, ka mēs krīzi pārvarēsim, bet draugus nākotnē izvēlēsimies ievērojami uzmanīgāk," brīdināja politiķe.

Vladova pastāstīja, ka Rīgas domē partija aizvadījusi grūtu periodu, pieļāvusi kļūdas un par tām maksājusi. "Nācies saskarties ar nodevību, divkosību un meliem," pauda politiķe, uzsverot, ka vasarā deputāti bija gatavi atteikties no saviem mandātiem un iet uz ārkārtas vēlēšanām, taču viņus esot atturējis rīdzinieku un partijas ierindas biedru atbalsts.

Vladova tāpat pievērsās attiecībām ar Rīgas domes partneriem - partiju Gods kalpot Rīgai. Viņa pauda, ka Saskaņai ir nepieņemami atteikties no savu solījumu un programmas izpildes. Deputāte uzsvēra, ka nav pieņemami, ka partneri uzskata, ka panākumi ir kopīgi, bet zaudējumi - tikai Saskaņai. "Mēs gribam strādāt kopīgi, bet darbs pie budžeta to parādīs," teica Vladova, uzsverot, ka partijai tāpat ir jāstrādā, maksimāli palīdzot izglītības iestādēm, ņemot vērā destruktīvo izglītības un zinātnes ministres darbu.

Ņemot vērā, ka Ušakovs jau iepriekš atsaucis savu kandidatūru uz partijas vadītāja amatu, partijas vadītāja maiņa šodien kongresā ir neizbēgama. Uz amatu pašlaik kandidē trīs cilvēki - Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs, Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis un bijušais parlamentārietis Andris Morozovs.

Top komentāri

Margarēta
M
Es stipri šaubos, ka Saskaņas galvenais elektorāts - senīlas krievu babenes - baigi skatās sociālos tīklus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē