Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kariņš uzsver ANO reformas nepieciešamību šodienas izaicinājumu risināšanai

Šodienas izaicinājumu risināšanai nepieciešamas ANO reformas, uzskata Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV).

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, ANO Ģenerālās asamblejas 78.sesijas laikā, ceturtdien, 21.septembrī, Kariņš piedalījās ministru līmeņa sanāksmē par Nākotnes samita sagatavošanu. Plānots, ka Nākotnes samits norisināsies nākamā gada septembrī.

Ministrs uzsvēra daudzpusējās sistēmas reformas nepieciešamību, kas efektīvāk spētu atbildēt uz jauniem izaicinājumiem. Starptautiskās sabiedrības nespēja apturēt Krievijas agresiju Ukrainā ir izgaismojusi sistēmas nepilnības, un tās kopīgiem spēkiem jālabo.

Kariņš uzsvēra, ka, gatavojoties Nākotnes samitam, ir jābalstās uz ANO statūtiem, jāstiprina esošās normas un jāpielāgo starptautiskā sistēma jauniem izaicinājumiem. Viņš atgādināja, ka "Dienaskārtība 2030" labi iezīmē ceļu ANO ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanai. Ņemot vērā, ka digitālā transformācija ir būtiski paātrinājusies, jāizmanto arī digitalizācijas potenciāls šo mērķu sasniegšanai. Paralēli Latvija turpinās cīnīties ar dezinformāciju arī globālā līmenī.

Ārlietu ministrs norādīja, ka mūsu lēmumi šodien ietekmēs nākotnes paaudzes, tāpēc jēgpilna jauniešu, pilsoniskās sabiedrības un privātā sektora iesaiste šajos procesos ir ļoti svarīga.

Praktiskais darbs ANO Nākotnes samita sagatavošanā sākās 2023.gada februārī. Tā mērķis ir iedvest jaunu dzīvību daudzpusējā sistēmā, lai efektīvi sasniegtu ANO statūtu un "Dienaskārtība 2030" nospraustos mērķus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē