Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Laikraksts: ASV aicinājušas Ukrainu pārtraukt uzbrukumus Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcām

ASV aicinājušas Ukrainu pārtraukt uzbrukumus Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcām, jo Vašingtona baidās no naftas cenu pieauguma pasaulē un Krievijas atbildes triecieniem, atsaucoties uz trim avotiem, vēsta laikraksts Financial Times.

ASV brīdinājumus izteikusi Ukrainas Drošības dienesta un Militārās izlūkošanas pārvaldes augsta ranga amatpersonām, norādīja laikraksts.

Viens no avotiem laikrakstam sacījis, ka Balto namu arvien vairāk uztrauc Ukrainas bezpilota lidaparātu pārdrošie uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām, termināļiem un noliktavām Krievijas rietumos un to nodarītie postījumi Krievijas naftas ieguves objektiem.

Krievija joprojām ir viena no pasaules lielākajām energoresursu eksportētājām, neraugoties uz Rietumu sankcijām tās naftas un gāzes nozarēm. Naftas cenas šogad ir pieaugušas par aptuveni 15% līdz 85 ASV dolāriem par barelu, tādējādi palielinot degvielas cenas ASV priekšvēlēšanu laikā.

Pagājušajā nedēļā lidroboti uzbruka vismaz sešām lielākām Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcām vairākos Krievijas reģionos. Avots drošības dienestos atklāja, ka Ukraina izmanto šādus uzbrukumus, lai īstenotu "detalizēti aprēķinātu stratēģiju Krievijas ekonomiskā potenciāla samazināšanai".

"Mūsu uzdevums ir atņemt ienaidniekam resursus un samazināt naftas naudas un degvielas plūsmu, ko Krievija novirza tieši karam," norādījis avots.

Oficiāli Kijiva nav uzņēmusies atbildību par lidrobotu uzbrukumiem Krievijas rūpnīcām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē