Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Krievija vēlas, lai Vācija un Eiropa gāzes piegāžu jomā arī turpmāk būtu atkarīga no Maskavas, norādīja bijušais NATO ģenerālsekretārs, brīdinot, ka Krievija cenšas izjaukt Eiropas un transatlantisko vienotību

Rasmusens: Nord Stream 2 ir posts visai ES

Bijušais NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens uzskata, ka gāzesvads Nord Stream 2 ir posts visai Eiropas Savienībai (ES), vēsta Polijas laikraksts Gazeta Prawna.

Intervijā, kas publicēta tīmekļa medijā onet.pl, Rasmusens skaidro, ka ES iztērējusi piecus miljardus eiro enerģijas piegāžu dažādošanai centienos mazināt atkarību no Krievijas un ka Nord Stream 2 būs nevajadzīgs solis atpakaļ.

Krievija vēlas, lai Vācija un Eiropa gāzes piegāžu jomā arī turpmāk būtu atkarīga no Maskavas, norādīja bijušais NATO ģenerālsekretārs, brīdinot, ka Krievija cenšas izjaukt Eiropas un transatlantisko vienotību.

Daudzi politiķi ES un Vācijā uz jauno gāzesvadu raugās ar skepsi, sacīja Rasmusens, piebilstot - kaut arī ES nespēj nobloķēt tā būvniecību, bloks var panākt, ka Nord Stream 2 ir finansiāli mazāk izdevīgs.

Potenciālo ASV sankciju rezultātā pret enerģētikas uzņēmumiem, kas ir iesaistīti gāzesvada projektā, tam var tikt atsaukts finansējums, tomēr šie soļi var arī neizraisīt projekta neveiksmi, atzina Rasmusens.

Nord Stream 2 būs Baltijas jūrā ieguldīts savienojums, kas nodrošinās dabasgāzes transportēšanu vairāk nekā 1200 kilometru attālumā no gāzes krātuvēm Krievijā līdz klientiem Eiropā.

Nord Stream 2 celtniecība sākās maijā un to plānots pabeigt līdz nākamā gada beigām. Tuvākajos gados šis gāzesvads, domājams, dubultos Krievijas dabasgāzes importu uz Vāciju.

Polija, Savienotās Valstis un Ukraina ir kritizējušas Vāciju, ka tā pieļāvusi šī projekta īstenošanu.

Krievijas uzņēmums Gazprom ir vienīgais Nord Stream 2 akcionārs un segs pusi no gāzesvada izmaksām. Pārējo finansēs piecas Rietumu kompānijas.

Top komentāri

Ass
A
Šis algu Vašingtonā saņēmušais āksts skaitīt mak?Eiropas un transatlntiska vienošanās ir balstita uz sankcijām kuras jebkura brīdi aizokeāna “partneris” var paplašināt (atcelšana pat netiek apspriesta).Ka biznesa “partnerim” ASV ir izdevīgi ES pārdot dārgu gāzi,jo dārgāka gāze jo dārgāka dzīve un produkcija,attiecīgi dzīves līmenis zemāks,bet konkurētspēja mazāka .Palukojoties uz Latvijas “neatkarības” sasniegumiem ir skaidrs ka domāt paši vairs nemākam ,bet klanīties un pastalas to esam apguvusi perfekti.
TrollisJT
T
ka vācu bizness pieņems racionālu lēmumu un politiskie jampampiņi būs spiesti ar to samierināties.
Apderss Migla Rasmuss Sens
A
Rrrrrrrrr Pūtinf fuj Kremlis vauvau Krievija pē Amīšu gomoseki labi Vašingtonas gāze smaržīga
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē