Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sārts: Notikušais Dagestānas lidostā Kremlim nav izdevīgs

Notikušais Dagestānas lidostā Kremlim nav izdevīgs, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma sacīja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra vadītājs Jānis Sārts.

Vakar lidostā Dagestānā, kā liecina internetā pieejamie video, vietējo cilvēku pūlis mēģināja pārmeklēt lidostas ēku, tajā meklējot no Telavivas, Izraēlas, ielidojošos ebrejus, draudot ar izrēķināšanos.

Vērtējot šo situāciju, Sārts pauda, ka Krievijas sabiedrība ir radikalizējusies, un situācija Dagestānas lidostā ir viena no radikalizācijas izpausmēm.

"No Krievijas medijiem tiek kurināts naids gan pret ukraiņiem, gan Rietumiem un tagad arī pret Izraēlu. Spriedze Krievijā aug, un Dagestāna ir viena no vietām, no kuras nākuši daudzi Ukrainā kritušie," sacīja Sārts, piebilstot, ka notikušais neizraisot lielu izbrīnu.

Viņaprāt, notikušais ir bijusi cilvēku reakcija uz konkrētu situāciju. "Šādas izpausmes Kremlim nav izdevīgas, un notiks mēģinājumi tās slāpēt," pieļāva eksperts, pieļaujot, ka tas notiks "vienīgajā veidā, kā viņi prot - ar spēku", jo, lai gan Kremlis vai centrālā vara netika apdraudēta, no autoritāras sistēmas loģikas tas ir kas tāds, ko nevar pieļaut, jo riski par to, cik tālu tas aizies, nav prognozējami.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē