Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

Siliņa: Latvija turpinās atbalstīt Čerņihivas apgabala slimnīcas, skolas un ģimenes

Latvija turpinās piedalīties Ukrainas rekonstrukcijā, īpaši atbalstot neaizsargātākās sabiedrības grupas un atjaunojot sociālo infrastruktūru Čerņihivas apgabalā - slimnīcas, skolas, mājas, apsolījusi Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), tiekoties ar Čerņihivas apgabala gubernatoru Vjačeslavu Čausu un iedzīvotājiem, Latvijas finansētā atbalsta partneriem un saņēmējiem.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā (VK), Ministru prezidente Ukrainā apmeklēja Jahidnes ciemu, kuru Krievijas armija bija okupējusi gandrīz mēnesi, sākoties pilna mēroga iebrukumam Ukrainā. Vairāk nekā 300 ciema iedzīvotāji, arī bērni, tika turēti gūstā necilvēcīgos apstākļos un spīdzināti Jahidnes skolas pagrabā - 11 cilvēki zaudēja dzīvību.

"Šī ir viena no neskaitāmajām spīdzināšanu un kara noziegumu vietām. Šie noziegumi turpinās joprojām okupētajās teritorijās. Un Čerņihivas apgabala iedzīvotāji katru dienu turpina ciest Krievijas bombardēšanās, uzbrukumos un apšaudēs. Krievijai ir jāatbild par tās pastrādātajām zvērībām," uzsvēra Siliņa.

Jahidnes ciemā notiek Latvijas valsts finansēti Ukrainas rekonstrukcijas darbi - Latvijas atbalsts ciemam sākts 2022.gadā, informē VK.

Vizītes laikā Ministru prezidente atklāja Latvijas finansētu moduļu māju, kurā dzīvos piecu bērnu ģimene no Alčevskas Luhanskas apgabalā. "Latvija vienmēr būs Ukrainas draugs. Ļoti būtiski, ka Ukrainas rekonstrukcija notiek un cilvēki saņem palīdzību jau tagad, nevis tiek gaidītas kara beigas - mēs noteikti turpināsim atbalstīt Ukrainas atjaunošanu, īpaši Čerņihivas apgabalā, " pauda premjere, norādot, ka Jahidnē šogad tiks pabeigti vairāki moduļu māju un nopostītu māju atjaunošanas darbi.

Ministru prezidente Čerņihivas pilsētā apmeklēja reģionālo bērnu slimnīcu, kas cietusi no okupantu spēku triecieniem un kurā pašlaik notiek atjaunošanas darbi. Slimnīcā ar Latvijas atbalstu notiek virtuves bloka visaptverošais remonts, uzstādītas Veselības ministrijas un Latvijas slimnīcu ziedotas iekārtas, un šogad sāksies zīdaiņu operāciju bloka izveide.

Tāpat Siliņa apmeklēja sieviešu centru "Svētā Olga", kas izveidots 2023.gadā kopā ar Latvijas "Centru Marta". Centrs galvenokārt sniedz visaptverošu atbalstu sievietēm, kuru dzīvesbiedri gājuši bojā vai karo, un viņu bērniem.

Premjere norāda, ka Čerņihivas rekonstrukcijā piedalās ne tikai Latvijas valdība, nozaru ministrijas un pašvaldības, bet arī Latvijas nevalstiskās un labdarības organizācijas kā "Ziedot.lv", "Uzņēmēji mieram", "Tavi draugi" un citas. "Šis ir Latvijas tautas kopīgs darbs kopā ar ukraiņiem," uzsver Siliņa.

Tiekoties ar apgabala gubernatoru Čausu, Siliņa apliecināja, ka Latvija turpinās atbalstīt reģionu, ceļot un atjaunojot mājas Jahidnes ciemā, piegādājot tām mēbeles, kā arī atjaunojot slimnīcas, skolas, sagādājot elektrības ģeneratorus, saules paneļus un citas iekārtas, kas ziemā dos gaismu un siltumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai valdība nesašūposies?

Septembra vidū apritēja gads, kopš darbu sāka pašreizējā valdība, ko vada Evika Siliņa (Jaunā Vienotība).

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē