Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tramps: Ziemeļkorejas līderis vēlas atsākt kodolatbruņošanās sarunas

ASV prezidents Donalds Tramps sestdien paziņojis, ka Ziemeļkorejas līderis Kims Čen Uns noskaņots atsākt kodolatbruņošanās sarunas, kad būs beigušies ASV un Dienvidkorejas kopīgie manevri, kas sākās pirmdien un turpināsies vēl nākamnedēļ.

Kā tviterī rakstījis Tramps, jaunākajā vēstulē, ko viņš šonedēļ saņēmis no Kima, Ziemeļkorejas līderis "izteicis nelielu atvainošanos" par vairākiem tuva darbības rādiusa raķešu izmēģinājumiem, ko nepilnu triju nedēļu laikā veikusi Phenjana, satraucot ASV sabiedrotos reģionā.

Pēc viņa teiktā, Kims skaidrojis, ka šie izmēģinājumi ir reakcija uz minētajiem manevriem, un solījis, ka tie beigsies, "kolīdz manevri būs galā".

Kā ziņots, ASV prezidents piektdien jau informēja žurnālistus, ka saņēmis "ļoti skaistu un pozitīvu vēstuli", kurā Kims paudis iebildumus pret minētajiem manevriem. Tramps arī izteicās, ka pats piekrīt šiem iebildumiem, un centās mazināt Phenjanas veikto raķešu izmēģinājumu nozīmību.

Sestdien Tramps norādījis, ka lielākā daļa vēstules bijusi veltīta neapmierinātībai "ar šiem smieklīgajiem un dārgajiem manevriem", un izteicis cerību visai drīz tikties ar Kimu.

Līdz šim abi līderi tikušies trīs reizes - pagājušā gada jūnijā Singapūrā, šā gada februārī Hanojā un jūnijā Korejas demilitarizētajā zonā, bet kritiķi uzskata, ka Trampam nav izdevies panākt būtisku Kima piekāpšanos jautājumā par Phenjanas kodolbruņojuma programmu.

Iepriekšējās tikšanās laikā viņi vienojās atsākt abu valstu sarunas par Ziemeļkorejas kodolatbruņošanos, tomēr ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo jau atzinis, ka sarunu atsākšanai būs vajadzīgs ilgāks laiks, nekā domāts. Viņš arī uzsvēris, ka sarunu mērķis nav mainījies - tā ir "pilnīga un galīga Ziemeļkorejas denuklearizācija".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē