Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Šodien

Nebēga uz dienvidiem © DIENA

Mājas cilvēkiem acīmredzami nozīmēja ļoti daudz jau senā pagātnē – kamēr vairums dzīvnieku pēdējā leduslaikmeta priekšvakarā atkāpās uz siltākiem Eiropas reģioniem, daļa cilvēku palika Eiropas vidienē un daudzās paaudzēs pārcieta aukstumu, demonstrējot augstu spēju pielāgoties ekstremālām klimata pārmaiņām. Pie šādas pārsteidzošas atziņas novedusi Lielbritānijas pētnieku veiktā ģenētisko datu analīze.

Lielākā Visuma 3D karte © DIENA

Kosmosa apmēri ir tik milzīgi, ka cilvēka prātam tos ir grūti aptvert. To vēlreiz pierādījis Eiropas Kosmosa aģentūras (ESA) zinātnieku radītais "kosmosa atlants", kurā vienkopus savienotas 14 miljonu galaktiku fotogrāfijas.

Spocīgi un jocīgi © DIENA

Pavisam nedaudz palicis, līdz kalendārs vēstīs par novembra sākšanos, un tas nozīmēs, ka būs aizvadīti vieni no seno ķeltu un anglosakšu kultūru nozīmīgākajiem svētkiem – Halovīns jeb Visu svēto diena. Tiem, kuriem rocība to atļauj, šajā laikā ierasts doties uz kādu spoku apsēstu vietu, un SestDiena nolēma aplūkot, kādi tad ir iecienītākie galamērķi ASV, Apvienotajā Karalistē un citur pasaulē

Sezonas noslēguma minirallijā Latvija triumfē Ločmelis/Vējiņš

Sestdien, 26. oktobrī, ar Mārtiņa Ločmeļa un Harija Vējiņa ekipāžas uzvaru Rīgas Biķernieku trasē tika noslēgta “ERST Finance” minirallija kausa 2024. gada sezona. Sacensībās 26,52 kilometru garumā Ločmelis un Vējiņš iekrāja 27,87 sekunžu pārsvaru pār otrās vietas ieguvējiem Edgaru Freivaldu un Gundaru Kļaviņu, savukārt uz trešo vietu pēdējā ātrumposmā pakāpās Madars Dīriņš ar Gintu Lasmani, kuri debitēja pie pilnpiedziņas Rally3 automašīnas stūres.

Zaļo enerģiju ražo un izmanto arvien vairāk Rīgas ostas uzņēmumos

Rīgas ostā strādājošais uzņēmums SIA “WT Terminal” ir izbūvējis un nodevis ekspluatācijā saules paneļu parku, kas turpmāk ar zaļo enerģiju aizvietos daļu no uzņēmuma darbībai nepieciešamā elektroenerģijas apjoma. Šis ir jau trešais saules paneļu parks, kas darbojas Rīgas ostā, un plānos ir jaunu zaļās enerģijas ražotņu atklāšana vēl vairākos ostas uzņēmumos. Vienlaikus Rīgas ostas Spilves pļavu teritorijā top viens no lielākajiem saules paneļu parkiem Baltijā, kas gada laikā spēs saražot ap 100 tūkstošus MWh zaļās elektroenerģijas.
Reklāmraksts

Kā uzlabot savas prasmes ar kursu palīdzību?

Lai kļūtu par prasmīgu programmētāju, ir būtiski regulāri pilnveidot savas zināšanas un praktiskās iemaņas. Viens no efektīvākajiem veidiem, kā uzlabot savas programmēšanas prasmes, ir IT kursu apmeklēšana. Kursi piedāvā strukturētu mācību procesu un komunikāciju ar pieredzējušiem pasniedzējiem, kas var palīdzēt izprast sarežģītākus konceptus un ātrāk sasniegt vēlamo progresu.

Sausā likuma neveiksme © DIENA

Pirms 105 gadiem ASV Kongress pārvarēja prezidenta Vudro Vilsona veto, nosakot kārtību, saskaņā ar kuru pēc nepilniem trim mēnešiem stājās spēkā sausais likums. Šis eksperiments gan izrādījās neveiksmīgs, ļaujot uzplaukt korupcijai amatpersonu vidū un ievērojamu bagātību saraust organizētās noziedzības grupējumiem, savukārt likuma iesniedzējs kongresmenis Endrū Volsteds kādu laiku bija pats nīstākais cilvēks valstī.

Kalendārs

Oktobris, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10