Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Literatūra

Mūžībā aizgājusi amerikāņu rakstniece Hārpere Lī

89 gadu vecumā Monrovilas pilsētā, ASV Alabamas štatā, no dzīves aizgājusi rakstniece Hārpere Lī, kas sarakstījusi vienu no slavenākajiem Savienoto Valstu XX gadsimta romāniem To Kill a Mockingbird (Kas nogalina lakstīgalu...), piektdien pavēstīja pilsētas amatpersonas.

Ķīpsalā notiks ikgadējā Latvijas Grāmatu izstāde(1)

Izstāžu centrā Ķīpsalā no 26. līdz 28. februārim notiks Latvijas Grāmatu izstāde 2016, informēja izstāžu centra pārstāve Inese Libere. Latvijas Grāmatnieku ģilde, Latvijas Grāmatizdevēju asociācija un izdevēji ir parūpējušies par plašu kultūras programmu un jaunāko grāmatu prezentācijām.

Astotā Harija Potera grāmata tiks izdota vasarā © DIENA(10)

Leģendārās Harija Potera grāmatu sērijas faniem nu ir iemesls priecāties - grāmatu sērijas autore Džoanna Ketlīna Roulinga paziņojusi, ka jau šovasar pie faniem nonāks astotā grāmata par nu jau pieaugušo burvi Hariju Poteru un viņa draugiem, vēsta The Telegraph.

Dzejas slamā viesosies dzejnieks Hovards Kacs no Ņujorkas(3)

12. martā kinoteātrī _Splendid Palace _plkst. 19.30 notiks līdz šim lielākās _Dzejas slama _sacensības, bet pēc tām notiks spoken word mākslinieka no Ņujorkas Hovarda Kaca priekšnesums, informēja pasākuma pārstāvis Kaspars Lielgalvis.

Atrasti atkrastē © DIENA(13)

Par gada vārdu Latvijā nosaukta "atkraste", kas kļuvusi ļoti aktuāla saistībā ar Eiropas Savienības regulām un direktīvām.

No maiga vējiņa liepu lapās līdz ērgļa nāvei © DIENA(7)

Man tas bija ļoti svarīgi pabeigt tulkojumu vēl vecajā, īstajā jubilejas gadā, rāmā jaunā gada janvāra pēcpusdienā Aspazijas Dubultu mājā sanākušajiem teica atdzejotāja Olga Pētersone. Dzejniece šeit nodzīvoja 14 gadus pēc Raiņa nāves.

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā atklāta Gunāra Birkerta personības sala © DIENA(1)

"Šis krājums ir ļoti svarīgs no daudziem dažādiem aspektiem," par Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Mākslas lasītavā atklāto latviešu izcelsmes arhitekta un _Gaismas pils _projekta autora Gunāra Birkerta (1925) personīgo profesionālo bibliotēku teic LNB pārstāve Ingrīda Peldekse un uzsver, ka šis dāvinājums ir ne vien izsmeļošs ieskats arhitekta iedvesmas avotos, bet arī unikāls LNB krājuma papildinājums (daļa no tā ir atrodama brīvpieejā īpašā plauktā).

Vieta, kur apstāties un padomāt © DIENA(4)

Tas ļoti spilgti atspoguļo viņa personības tapšanu un interešu daudzpusību - par Latvijas Nacionālās bibliotēkas Audiovizuālajā lasītavā atklāto kritiķa Normunda Naumaņa (1962-2014) personīgās bibliotēkas grāmatplauktu sacīja Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks. Tas ir viņa ģimenes dāvinājums, kas liecina par kritiķa aizrautību ar teātri, kino, mūziku un citām mākslām.

Aicina pieteikt pretendentus apbalvojumam Laiks Ziedonim

Imanta Ziedoņa fonds Viegli izsludina pieteikšanos apbalvojumam Laiks Ziedonim. Apbalvojums jau trešo gadu tiks pasniegts piecās nominācijās: zinātnē, novadpētniecībā, bērniem un jauniešiem, tautsaimniecībā un par dzīvi literatūrā.

Atdzimst Raiņa un Aspazijas māja © DIENA(6)

Pēc restaurācijas pabeigšanas 2016. gada pavasarī Baznīcas ielā 30 tiks atvērts mūsdienīgs muzejs, kurš kļūs par nozīmīgu pētniecības, izglītības un kultūras pieturpunktu

Izdota bilingvāla Aspazijas dzejas izlase

Sestdien, 9. janvārī, plkst. 16 Aspazijas mājā, Jūrmalā notiks bilingvālās Aspazijas dzejas izlases Крылья будней/ Ikdienas spārni atvēršana.

Es atbildīgs par visu © DIENA(4)

Šis Raiņa un Aspazijas jubilejas gads bija piesātināts un labs - man šķiet, atdzīvojās kaut kas ļoti būtisks no viņu abu devuma, ar kuru no jauna saskārās tūkstošiem cilvēku, publiskajā diskusijā _Rainis un Aspazija mūsu domās un darbos_sacīja režisore Māra Ķimele, kura šogad Jaunajā Rīgas teātrī iestudējusi izrādi Aspazija. Personīgi (ar aktrisi Baibu Broku galvenajā lomā) pēc Ingas Ābeles dramatizējuma.

Iznācis vizuālo mākslu žurnāla Studija 105. numurs(1)

Vizuālo mākslu žurnāla Studija 105. numurā - Inga Bunkše par to, kas īsti ir zelta proporcija, Artis Svece uzdod jautājumu, vai skaistumam ir nozīme laikmetīgajā mākslā, saruna ar mākslas mecenātu, kolekcionāru Jāni Zuzānu, viedokļi par tikumīgo/netikumīgo mākslu, Andra Freiberga klusā daba u. c.