Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Literatūra

Laima Slava. Boriss Bērziņš

Neputna sērija Latvijas mākslas klasika papildināta ar grāmatu par Borisu Bērziņu (1930–2002). Grāmatas autore mākslas zinātniece, izdevniecības Neputns galvenā redaktore Laima Slava.

Ziedoņa muzejs sāk brīvdabas kino vakaru sezonu

No 29. jūlija līdz 9. septembrim Ziedoņa muzejā Murjāņos būs iespēja baudīt brīvdabas kino. Katru piektdienu plkst. 20 Dzirnakmeņu pagalmā skatītāji varēs novērtēt latviešu režisoru jaunākās filmas, kuras papildinās īpašie viesi – filmu aktieri un režisori, informē fonda Viegli pārstāve Kristīne Tjarve.

Pievienojiet zemenes! © DIENA

"Manā dziļākajā būtībā ir miers un klusums – rāma un nesteidzīga esība," saka jaunais autors Svens Kuzmins

Ceļojums uz Losandželosu ar Anšlavu Eglīti

Trešdien, 15. jūnijā, plkst. 19 Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina uz pasākumu Anšlavs. Veronika. Kalifornija, kas notiks Kaņepes Kultūras centra kinozālē Skolas ielā 15.

Izstāde Uz lielās dzīves trases iedevusi impulsu grāmatai © DIENA

Šīs grāmatas pirmsākumi ir meklējami divarpus gadu senā vēsturē, kad Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā tika atklāta izstāde Uz lielās dzīves trases. 20. gadsimta sešdesmito gadu grafiskā valoda (06.12.2013.-02.02.2014.). "Šī nesenā pagātne šķiet tepat, ar roku aizsniedzama, bet ļoti bieži lietas no tā perioda gaist ātrāk nekā no senākiem laikiem," uzsver šī muzeja pārstāve, mākslas zinātniece Inese Baranovska un atklāj, ka šī gada nogalē viņi ir iecerējuši ekspozīciju par septiņdesmitajiem gadiem.

Jūnija sākumā Rīgā notiks festivāla Dzejnieka asinis pasākumi(1)

4. un 5. jūnijā plkst. 18 Kaņepes Kultūras centrā notiks starptautiska dzejas festivāla _Dzejnieka asinis _pasākumi – dzejas lasījumi, lekcijas par mūsdienu dzeju, performances un poētiskā video programma. Festivālā šoreiz piedalīsies vairāk par 30 dzejniekiem un māksliniekiem no desmit valstīm.

Latvijas dzejnieki piedalās Tallinas HeadRead festivālā

Dzejnieks Kārlis Vērdiņš, tekstu grupa Orbīta un tulkotāja Maima Grīnberga 26. maijā uzstāsies prestižajā Tallinas literatūras festivālā HeadRead, kurā viesojušies tādi pasaulslaveni rakstnieki kā Boriss Akuņins, Toms Stopards un Mārgreta Atvuda.

Stingrās kripatas tvēriens © DIENA(38)

Rakstnieka un tulkotāja Dzintara Soduma dzimšanas dienā, 13. maijā, plkst. 18 Ikšķiles Tautas namā tiks pasniegta viņa vārdā nosauktā balva literatūrā.