Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Literatūra

Intelektuālo procesu karsējiem © DIENA(8)

No pirmajiem simptomiem, saasinājuma un drudža, līdz atslābumam un atveseļošanās posmam – Toms Treibergs izveidojis dramaturģisku dzejas krājumu Drudzis (apgāds Mansards), kurā viņš piedāvā iepazīties ar cilvēka pārdzīvojumu anatomiju.

Latvija piedalās Gēteborgas grāmatu mesē ar nacionālo stendu(8)

No 24. līdz 27. septembrim Zviedrijā notiek starptautiskā Gēteborgas grāmatu mese, kas ir lielākā tikšanās vieta grāmatniecības nozares pārstāvjiem Ziemeļvalstu reģionā. Tajā ar nacionālo stendu piedalās arī Latvija, informēja Latvijas Literatūras centrs.

Pa putainām piekrastēm © DIENA(1)

Viņš ir viens no nozīmīgākajiem, angļu valodā rakstošajiem XX gadsimta dzejniekiem, - par izcilo īru literātu Viljamu Batleru Jeitsu (1865-1939) saka latviešu spalvas brālis Kārlis Vērdiņš, kurš ir sastādījis viņa pirmo dzejas izlasi latviešu valodā Baltie putni.

Pirmoreiz piešķirtas Autora stipendijas

Izvērtējot vairāk nekā 60 pieteikumu, biedrības  AKKA/LAA padome 22 Latvijas autoriem piešķīrusi stipendijas jaunu darbu radīšanai, informēja biedrības pārstāve Ieva Kolmane.

Iznākusi avīze Raiņa Vārds ar pieciem fotostāstiem(10)

11. septembrī, Raiņa dzimšanas dienā, klajā nākusi avīze Raiņa Vārds, ko bez maksas var iegūt dažādos Latvijas muzejos, galerijās, kafejnīcās un citās sabiedriskās vietās, informēja žurnāla _Foto Kvartāls _redaktors Arnis Balčus.

Kas slēpjas kimono krokās © DIENA(1)

Latvijas Nacionālajā teātrī 14. septembrī plkst. 19 Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmas Tête-à-Tête 2015 būs skatāma vērienīga autentisku japāņu kimono performance Maģiskais kimono.