Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Literatūra

LNB izstāde Mana, tava, mūsu Rīga pirms 100 gadiem iekļauta Google muzejā(1)

Pateicoties Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē atbalstam, Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) uzsākusi sadarbību ar interneta tehnoloģiju uzņēmuma Google elektronisko muzeju. Tajā šobrīd virtuāli var apskatīt LNB izstādes Mana, tava, mūsu Rīga pirms 100 gadiem attēlus, kas 2014. gada rudenī bija eksponēti Gaismas pilī, informēja LNB pāratāvis Augusts Zilberts.

Kinoblogeri piedāvā filmu Kreilis

14. augustā plkst. 20.30 Kino Citadele notiks Kinoblogeri piedāvā īpašais pirmizrādes seanss gada kauslīgākajai filmai Kreilis/Southpaw, informēja kinoblogeru pārstāvis Sergejs Timoņins.

Nacionālais Kino centrs atbalsta astoņas kopražojuma filmas

Noslēdzies Nacionālā Kino centra (NKC) izsludinātais konkurss starptautisku kopražojumu atbalstam; konkursā piedalījās projekti, kuros Latvijas puse ir minoritārais jeb mazākuma kopproducents (filmas budžetā ne mazāk kā 10 % Latvijas līdzdalības). Atbalstu guvuši astoņi projekti, informēja NKC pārstāve Kristīne Matīsa.

Rainis aiz kadra, tālumā © DIENA(3)

Šovakar Doma dārza brīvdabas kinoseansā skatāmas divas spēlfilmas, kuru titros Rainis nemaz nav minēts, tomēr savā veidā iedvesmojis abus režisorus – gan Viesturu Kairišu, kad viņš filmēja Kāzas (2000), gan Imantu Krenbergu un viņa Zobena ēnā (1976)

Par tiem, kas pārāk ilgi vilcinās © DIENA

Bet kāpēc tik pēkšņi? Nebrīdinot? Tev kas slikts noticis? - ar galvenā varoņa Ritvara negaidīto atgriešanos mājās no Birmingemas aizsākas jaunā rakstnieka Alda Bukša debijas romāns Parādu piedzinēji, kuru laidusi klajā izdevniecība Dienas grāmata.

Izdotas Knuta Skujenieka un Jura Kronberga grāmatas itāļu valodā(2)

Sestdien, 8. augustā, plkst. 17 Latvijas Nacionālās bibliotēkas 11. stāvā notiks Knuta Skujenieka grāmatas Un seme nella neve, poesie e lettere dal gulag (Sēkla sniegā. Dzeja un vēstule no Gulaga itāļu val.) un Jura Kronberga grāmatas Lupo Occhio-solo (Vilks Vienacis itāļu val.) atvēršana, informēja Latvijas Literatūras centrs.

Aicina pieteikties Autora stipendijai

Līdz šā gada 1. septembrim biedrības AKKA/LAA padome gaida pieteikumus Autora stipendijai – tās mērķis ir atbalstīt Latvijas autoru jaundarbu tapšanu, informēja biedrības pārstāve Ieva Kolmane.

Nedēļas nogalē Kuldīgā notiks Dizaina filmu festivāls © DIENA

Mākslas, radošas noskaņas un vienkārši romantiskas atpūtas mīļotāji aizvien vairāk iecienījuši apmeklēt Kuldīgu, turklāt ne tikai vēsturiskās arhitektūras un stilīgo kafejnīcu, bet arī kultūras pasākumu dēļ. No 31. jūlija līdz 2. augustam Kuldīgā notiks Dizaina filmu festivāls.

Divi Raiņi un Aspazija © DIENA(3)

Kinovakaru ciklā Divi dzejnieki Doma dārzā pienācis piektais, dokumentālo filmu, seanss, kuram piemīt varbūt vismazāk ārējas atraktivitātes, toties tas dod ārkārtīgi daudz vielas domāšanai. Par laikmetu, kas pieprasa un diktē savu skatu uz vēsturi

Iznācis žurnāla Modernists 8. numurs(1)

Vasaras pilnbriedā iznākušais žurnāla Modernists 8. numurs atklāj Latvijas arhitektūras daudzveidību mūsdienās un pagātnē, rakstot par pilīm, muižām, koka vasarnīcām un betona jaunbūvēm, informēja izdevuma pārstāve Ieva Zībārte.

Vīpsna un vēstījums par laikmetu © DIENA(3)

Nu var teikt, ka literatūrkritiķis Guntis Berelis ir uzrakstījis divas latviešu literatūras vēstures. "Lielo un nopietno" (1999. gadā iznāk Latviešu literatūras vēsture) un "mazo, pavieglo".