Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Mūzika

Mums vajag... Aha, aha... Sākas festivāls Positivus © DIENA

Latviju festivālā Positivus, kas 14. un 15. jūlijā notiks Lucavsalā, šoreiz pārstāvēs galvenokārt reperi, dažas jaunas dziedošas dāmas un tikai kā garšviela piemesta saujiņa alternatīvās mūzikas grupu, kas, visticamāk, būs pārsteigums lielākajai daļai apmeklētāju

Vasarā un rudenī gaidāmi daudzveidīgi Andreja Osokina koncerti

Vasarā un rudenī gaidāmi daudzveidīgi Andreja Osokina koncerti Rīgā, Ventspilī, Daugavpilī un citviet Latvijā. Tie būs gan solokoncerti, gan programma Trīs Osokini kopā ar tēvu Sergeju un brāli Georgiju Osokiniem Dzintaru koncertzālē Jūrmalā, gan poētiskais koncerts Sapņi par klavierēm ar Čulpanu Hamatovu Daugavpilī un citi.

Orķestra Rīga nākamā sezona sāksies augustā ar koncertiem Rīgas Domā

Orķestra Rīga nākamā sezona sāksies ar jau tradicionālajiem koncertiem Rīgas Domā. Tāpat tirdzniecībā jau pieejamas biļetes uz orķestra Rīga Ziemassvētku laika koncertiem, kas šogad izskanēs Valkā, Rīgā un Ogrē, informēja orķestra Rīga mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Baiba Tilhena.

Jūlija nogalē Liepājā jau 10. reizi norisināsies festivāls BB Summer Jam

Savas desmitgades kulminācijā - 29. jūlijā -, sākot ar pulksten 12, BB wakepark aicina uz sporta un mūzikas festivālu BB Summer Jam. Festivāls sāksies ar azartiskām veikborda sacensībām, turpināsies ar galvu reibinošiem paraugdemonstrējumiem, bet vakara izskaņā noslēgsies ar plašu brīvdabas koncertu programmu.

Izdota atmiņu grāmata par Andreja Upīša memoriālo muzeju

Andreja Upīša memoriālajā muzejā 13. jūlijā plkst. 16.00 tiks atvērta muzeja pirmās direktores Margaritas Miglānes atmiņu grāmata Loma mūža vidū. Grāmatas sastādītājs un komentāru autors ir Latvijas Muzeju biedrības Balvas par Mūža ieguldījumu laureāts Dr. philol. Jānis Garjāns.

Skaņu mežs 2023 izziņo pirmos māksliniekus

Kultūras ēkā Hanzas perons 6.-8. oktobrī notiks Skaņu mežs, ko britu medijs The Wire pērn nodēvējis par lielāko avangarda mūzikas festivālu Baltijā. Izziņoti pirmie festivāla mākslinieki, to skaitā kolāžmūzikas un audiovizuālo priekšnesumu kolektīvs Negativland, Japāņu vokāliste Phew un avangarda dziesminieks Daniels Blumbergs.

Noslēdzošā Svētku diena: noslēguma koncerts un sadziedāšanās Mežaparkā, Dziesminieku diena un vokālo ansambļu sadziedāšanās

Svētdien, 9. jūlijā – XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku desmitajā un noslēdzošajā dienā –, dalībnieku tūkstoši, dziedātāji, dejotāji, koklētāji un pūtēji Mežaparka Lielajā estrādē piedalīsies noslēguma koncertā Kopā augšup. Tam sekos sadziedāšanās nakts, kurā kopkorī ar skatītājiem skanēs latviešu tautas dziesmas un iemīļotas dziesmas, Vērmanes dārzā notiks Dziesminieku diena un Esplanādē vokālo ansambļu sadziedāšanās.

Nākamgad Eirovīzija notiks Malmē

Par 2024. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa norises vietu izraudzīta Malme, piektdien paziņojusi Zviedrijas sabiedriskā raidorganizācija STV.