Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

Teātris

Augustā Rīgas cirkā un pilsētvidē notiks cirka festivāls Re Rīga!

Starptautiskais laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls Re Rīga! šogad notiks no 13. līdz 17. augustam Rīgas cirkā, Vērmanes dārzā un Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā Zirgu pasts. Kā ierasts, programmā ir izrādes gan visjaunākajiem skatītājiem, gan nobriedušai auditorijai

Mēnešraksts Avīzes Nosaukums izsludina lugu konkursu © DIENA

Veicinot dramaturģijas kā literatūras žanra popularitāti, mēnešraksts Avīzes Nosaukums sadarbībā ar dramaturģi Birutu Zujāni aicina līdz 30. septembrim iesūtīt iepriekš nepublicētus oriģināldramaturģijas darbus ar tematisko nostādni Krāsainās lugas

Paziņoti Spēlmaņu nakts nominanti

Trešdien, 19. jūnijā, Latvijas Teātra darbinieku savienība (LTDS) sadarbībā ar Kultūras ministriju un Borisa un Ināras Teterevu fondu preses konferencē paziņoja 2023./2024. gada sezonas Gada balvas teātrī Spēlmaņu nakts nominantus 14 kategorijās.

Šogad teātra festivāls Homo Novus norisināsies purva staignājos, krastmalā, koru tribīnēs un citviet

Šogad Starptautiskais jaunā teātra festivāls Homo Novus norisināsies no 29. augusta līdz 8. septembrim Rīgā, Kuldīgā un Ķemeros. Festivāls notiks gan pilsētas vidē, gan brīvdabā, ar skatuves mākslu apdzīvojot kino, muzeju un veikalu galerijas, koru tribīnes, grāmatas, krastmalu un purva staignājus. Savā divdesmitajā jubilejā Homo Novus rosinās skatītāju iztēloties robežu starp iespējamo un neiespējamo, realitāti un atmiņu, fantāzijas un vēlmju telpu.

Valmieras teātris noslēdz simtgades sezonu

Svētdien, 16. jūnijā, pēc pēdējās šīs sezonas izrādes Daliņš, Valmieras teātra kolektīvs pulcējās pagaidu mājvietā Kurtuve, lai atzīmētu simtgades sezonas noslēgšanos.

Liepājas teātra skatītāju balsojumā par labākajiem atzīti Inese Kučinska un Mārtiņš Kalita

Svētdien, 16. jūnijā, noslēdzoties Liepājas teātra 117. sezonai, tika paziņoti skatītāju balsojuma rezultāti par iestudējumiem, kā arī aktieriem pirmā un otrā plāna lomās, kurus skatītāji uzskata par labākajiem un mīļākajiem. Par labāko aktrisi tika atzīta Inese Kučinska, savukārt par par labāko aktieri – Mārtiņš Kalita. Par šīs sezonas veiksmīgāko Liepājas teātra izrādi skatītāji atzina režisora Regnāra Vaivara iestudēto izrādi Latviešu raķetes.

Šekspīra Romeo un Džuljeta Rīgā pārtop vērienīgā multimediālā izrādē

Režisors Kārlis Anitens, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, videomākslinieks Toms Zeļģis, māksliniece Anitra Bērziņa, aktieri Līga Zeļģe, Ieva Segliņa un Arturs Krūzkops sākuši darbu pie Viljama Šekspīra traģēdijas Romeo un Džuljeta iestudēšanas multimediālas izrādes formā a/s Dambis piederošajā ražošanas kompleksā Rīgā, Ganību dambī 24A, 6.korpusā.