Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Liepājas teātrim būvēs jaunu mazo zāli

Liepājas teātrim tiks būvēta piebūve mazās zāles izveidei.

Kā informēja Liepājas pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne, pašvaldība ir izsludinājusi metu konkursu, lai izraudzītos labāko risinājumu Liepājas teātra ēkas pārbūvei un teātra mazās zāles piebūvei. Konkursa mērķis ir iegūt arhitektoniski augstvērtīgu un funkcionāli pārdomātu Liepājas teātra ēkas pārbūves un Liepājas teātra Mazās zāles būvniecības ieceri.

Liepājas teātra valdes locekle Eva Ciekurze norādīja, ka pēdējo sešu gadu laikā Liepājas teātris veido mazās formas izrādes koncertzāles Lielais dzintars eksperimentālajā skatuvē. Lai gan šo gadu laikā teātris ir izveidojis mazās zāles repertuāru, šis neesot ilgtermiņa risinājums.

"Lai varētu nodrošināt ilglaicīgu un stratēģiski pārdomātu teātra attīstības vīziju, kā arī lietderīgāk izmantot resursus, rodot risinājumus vides pieejamībai teātra satura un tehnisko nepieciešamību attīstībai, Liepājas teātra mazās zāles izveide ir fundamentāli svarīgs Liepājas kultūrpolitikas attīstības jautājums," uzskata Ciekurze.

Metu piedāvājumā jāparedz risinājumus, "kas atbilst mūsdienu darba vides prasībām, atrisina papildu spēles laukumu mazās formas iestudējumiem un papildu mēģinājumu zāles nepieciešamību, uzlabo kultūras pakalpojumu kvalitāti un pieejamību, uzlabo esošās ēkas energoefektivitāti, vienlaikus saglabājot vēsturiskās teātra ēkas kultūrvēsturisko vērtību". Pieteikumus var iesniegt līdz 20.augustam.

Esošā teātra ēka atrodas Teātra ielā 4, Liepājas pilsētas vēsturiskā centra aizsardzības zonā.

Provizoriskā līguma summa projektēšanai (būvprojektam minimālā sastāvā un būvprojektam) ir 200 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) un autoruzraudzībai 20 000 eiro bez PVN. Paredzamā līguma summa būvniecībai, neieskaitot būvuzraudzības izmaksas, ir 4 miljoni eiro bez PVN. Norādītās izmaksas attiecas uz jaunā apjoma un tā savienojuma ar esošo ēku projektēšanu un izbūvi.

Konkursam iesniegto metu vērtēšanu veiks žūrijas komisija, kuras priekšsēdētājs būs pašvaldības izpilddirektors Ronalds Fricbergs. Žūrijā strādās pilsētas arhitekts Uģis Kaugurs, arhitekte Agate Eniņa, Liepājas teātra tehniskā direktore Aurika Feldmane, Liepājas restaurācijas centra vadītājs Ivars Pilips-Matisons, Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes Arhitektūras un mākslas daļas vadītājas vietnieks Nauris Piļāns un arhitekts Juris Poga.

Kā liecina Firmas.lv informācija, SIA Liepājas teātris apgrozījums 2023.gadā bija 0,96 miljoni eiro un uzņēmuma zaudējumi sasniedza 6504 eiro. Teātris pieder Liepājas pašvaldībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja