Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

Ziņas

Latvijā klasisko cigarešu smēķēšanu pamazām aizstāj alternatīvie bezdūmu produkti

Latvijā tabaku un nikotīnu saturošus produktus kopumā lieto 34% iedzīvotāju. Lai gan 2/3 no viņiem smēķē klasiskās cigaretes – viskaitīgāko tabakas produktu, tās pamazām aizstāj jaunie bezdūmu produkti, liecina pēdējie pētījumi. Pozitīvo tendenci novērtē arī eksperti, norādot, ka atkarības nav pilnībā izārstējamas un tāpēc aizliegumu un sodu politika nav efektīva cīņā ar atkarību izraisošo vielu lietošanu. Tomēr ir iespējams efektīvi mazināt kaitējumu, ko cilvēkiem nodara atkarību izraisošās vielas, ja tiek piemērotas kompleksas un pierādījumos balstītas kaitējuma mazināšanas stratēģijas.

Rotē IZM ierēdņus vadošo amatu aizpildīšanai

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra pienākumus turpmāk pildīs Izglītības un kvalitātes dienesta (IKVD) vadītāja Inita Juhņēviča, aģentūru LETA informēja ministrijas pārstāvis Edijs Šauers.

Trūkst normāla, saprotama skaidrojuma © DIENA

Par to, kā un kāpēc varēja rasties "krievu drona krīze", kas izvērtusies šaubās par mūsu pretgaisa aizsardzības spējām un nedēļu ilgās komunikācijas kļūdās no Nacionālo bruņoto spēku (NBS) un Aizsardzības ministrijas (AM) puses, bijušo AM valsts sekretāru Jāni Garisonu iztaujā Agnese Margēviča.