Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

Ziņas

Vēstnieks: Krievijas kodolieroču pielietošanas draudi ir nosodāmi

Krievijas 2023.gada lēmums atsaukt Vispārējā kodolizmēģinājumu aizlieguma līguma ratifikāciju un tās kodolieroču pielietošanas draudi ir nosodāmi, jo negatīvi ietekmē starptautisko bruņojuma kontroles un neizplatīšanas arhitektūru, kā arī grauj globālos atbruņošanās centienus, uzsvēra vēstnieks, Latvijas pārstāvis Vispārējā kodolizmēģinājumu aizlieguma līguma organizācijā Raimonds Oškalns.

Latvija izsaka protestu Krievijai saistībā ar Rēzeknes novadā nokritušo dronu

Ārlietu ministrijā (ĀM) pirmdien ieradies Krievijas vēstniecības pagaidu pilnvarotais lietvedis, kuram izteikts kategorisks Latvijas protests saistībā ar sestdien, 7.septembrī, Rēzeknes novadā nokritušo Krievijas militārās nozīmes "Shahed" tipa bezpilota lidaparātu, kas bija aprīkots ar sprāgstvielām un ielidoja Latvijas gaisa telpā no Baltkrievijas.

Ijabs lūdz atcelt ierobežojumus ES piegādātajiem Ukrainas ieročiem

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Ivars Ijabs (LA) nosūtījis vēstuli Eiropas Savienības (ES) augstajam pārstāvim ārlietās un drošības politikas jautājumos Žuzepem Borelam, lūdzot izdarīt spiedienu uz ES dalībvalstīm un to NATO sabiedrotajiem, lai tie atceltu ierobežojumus Ukrainai attiecībā uz Rietumu piegādāto ieroču izmantošanu, aģentūru LETA informēja politiķa birojā.

Gada inflācija augustā Latvijā saglabājās 0,7% apmērā

Patēriņa cenas šogad augustā salīdzinājumā ar jūliju Latvijā samazinājās par 0,5%, bet gada laikā - šogad augustā salīdzinājumā ar 2023.gada augustu - palielinājās par 0,7%, tādējādi gada inflācijai saglabājoties tādā pašā līmenī kā mēnesi iepriekš, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Jaunā Vienotība un Progresīvie vēlas redzēt uzņēmējus cietumā? © DIENA

Saeima pagājušonedēļ noraidīja deputāta Andreja Judina (JV) priekšlikumu paredzēt uzņēmējiem kriminālatbildību par konkurences pārkāpumiem publiskos iepirkumos. Par priekšlikumu balsoja deputāti no “Jaunās Vienotības”, “Progresīvajiem” un “Nacionālās apvienības”, tomēr deputātu vairākumam balsojot pret, priekšlikums neguva Saeimas atbalstu.