Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Ziņas

Finanšu iestādes informēs VID par skaidras naudas darījumiem virs 750 eiro

Valsts ieņēmumu dienests (VID) turpmāk no kredītiestādēm un maksājumu pakalpojumu sniedzējiem saņems informāciju par skaidras naudas darījumiem bankomātos vērtībā virs 750 eiro vienā darījumā, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrijas (FM) izstrādātie grozījumi likumā "Par nodokļiem un nodevām".

Valdība ignorē kritiku un nolemj samazināt iemaksas pensiju otrajā līmenī

Valdība otrdien atbalstīja Labklājības ministrijas (LM) sagatavotos grozījumus Valsts fondēto pensiju likumā, kas paredz no 2025.gada 1.janvāra līdz 2028.gada 31.decembrim pensiju iemaksu likmes viena procentpunkta pārnesi no pensiju otrā līmeņa uz valsts nefondēto pensiju shēmu jeb pensiju pirmo līmeni.

Vecāku pabalstu strādājošajiem izmaksās 75% apmērā

Strādājošajiem vecāku pabalstu nākamgad izmaksās 75% apmērā līdzšinējo 50% vietā, paredz valdībā atbalstītie grozījumi likumā "Par maternitātes un slimības apdrošināšanu", par kuriem gala vārdu vēl jāsaka Saeimai.

Šī gada inflāciju prognozē 1,3% apmērā

Latvijas Banka samazinājusi gada vidējās inflācijas prognozi šim gadam no iepriekš prognozētajiem 1,5% līdz 1,3%, otrdien Latvijas Bankas rīkotajā diskusijā sacīja Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītājs Uldis Rutkaste.

Latvija ir sekundārais mērķis šajā operācijā © DIENA

Par riskiem, ko rada Latvijas ieraušana FDD orķestrētajos krievu opozīcijas karos, par sarkanajiem karodziņiem, kas neizlēca, un par to, kā neitralizēt neērto situāciju ar Hodorkovski Rīgas konferencē, Agneses Margēvičas saruna ar NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktoru Jāni Sārtu.