Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Mēness kalendārs dārzkopim: 14. - 20. marts

Mēness kalendārs dārzkopim: 14. - 20. marts.

Augļu koku un ogulāju kopšana

14. un 15. martā varat apgriezt zarus, veidot koku vainagus, apkopt brūces, atjaunot balstus, žodziņus u. tml. augļu kokiem un krūmiem. Noņemt aizsargmateriālus, kuri ziemā bija izvietoti, lai pasargātu mizu no bojājumiem.

Grābiet lapas, salasiet un iznīciniet mumificējušos auglīšus. Atcerieties tos nemest kompostā, jo tajos var būt pārziemojušas slimības un kaitēkļi. Ja gribat pasteidzināt pavasara atnākšanu, varat nogriezt kādu plūmes vai ķirša zariņu un ielikt vāzē izplaucēt ziediņus. Sējiet papriku un tomātus dēstu audzēšanai.

Sakņu dārzeņu kopšana

16. un 17. martā apkurināmā siltumnīcā sējiet redīsus. Sagatavojiet augsni stādīšanas darbiem. Plānojiet pavasara darbus dārzā, iegādājieties sēklas, nepieciešamos darbarīkus, materiālus dobju, lecekšu, siltumnīcu izveidei. Remontējiet, atjaunojiet, uzlabojiet, kas nu dārzā nepieciešams.

Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

18. un 19. martā sējiet vasarā ziedošas puķes, veidojiet pavasara puķu stādījumus, ja zeme atkususi, varat pārstādīt sniegpulkstenītes, novākt vecos ziedus, lakstus un citas atliekas ziemcietēm, apgriezt graudzāles, sakopt un iztīrīt dekoratīvo augu dobes. Šajās dienās darbojieties arī ar telpaugu apkopšanu, pārstādīšanu, mēslošanu. Varat arī apgriezt telpaugus, apsakņot spraudeņus.

Lapu dārzeņu kopšana

20. martā sējiet garšaugus, mikrozaļumus, stādiet sīpolus lociņu ražas audzēšanai, iesējiet kastē vai puķupodā salātus, spinātus – tos varat audzēt arī telpās uz palodzēm. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits