Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Zaļie vitamīni, pavasari gaidot

Izaudzēt spirgtus, zaļus lociņus – to, pavasarim tuvojoties, dara gandrīz ikvienās mājās. Lociņus var iegūt teju no jebkuriem sīpoliem, atšķirsies vien to lielums, daudzums un nedaudz arī krāsas tonis.

Ja mērķis ir izaudzēt vairāk sīpolloku, lai pietiktu arī salātiem, piemērotākā izvēle būs veikalos nopērkamie sīksīpoli, iesaka Barbora. lv. Vienā traukā ieteicams stādīt aptuveni vienāda izmēra sīpolus, un labāk izvēlēties tādus, kuri vēl nav sākuši asnot, jo parasti ir kāds iemesls, kāpēc asni tiek dzīti priekšlaicīgi, piemēram, nepareiza uzglabāšana.

Sīpoli asnus dzen, arī ielikti ūdenī, taču labāku rezultātu varēs panākt, stādot tos zemē. Izvēlētajā traukā zemi ber tik daudz, lai tā būtu vēl 1 cm biezumā zem sīpola, un sīpolus "sēdina" uz augsnes pāris milimetru attālumā citu no cita – tie tā arī augs, ja vien būs pietiekams mitrums. Lai sīpoli turētos stabilāk, tos aptuveni līdz pusei var apbērt ar zemi.

Lociņu parādīšanos pasteidzinās mitrums un siltums. Tiesa, pirmajās dienās pēc stādīšanas sīpolus vēlams novietot tumšākā, bet siltā vietā. Kad loki nedaudz paaugušies, tie jānes gaismā, lai iegūtu sulīgi zaļo krāsu. Ja gaismā noliksiet uzreiz, viss notiks nedaudz lēnāk. Augšanai vēlama vienmērīga temperatūra. Svarīgi ir regulāri un pamatīgi laistīt, bet mēslošana nav nepieciešama.

Un vēl kāds ieteikums – reizē iestādot lielu daudzumu sīpolu, visi loki ienāksies teju vienlaikus, tāpēc var būt grūti tos ātri patērēt. Labāk iegādātos sīpolus sadalīt vairākās daļās un jaunu porciju stādīt, piemēram, reizi nedēļā.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits