Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

8.martu atzīmēs lielākā daļa iedzīvotāju

Šajā gadā 8.martu noteikti svinēt grasās 48% iedzīvotāju, kas ir par pieciem procentu punktiem vairāk nekā 2009.gadā, kad tika uzdots identisks jautājums.

Savukārt par diviem procentu punktiem – līdz 14% samazinājies to respondentu skaits, kuri Starptautisko sieviešu dienu atzīmēs tikai tad, ja pietiks naudas. Kategoriski pret šiem svētkiem pašreiz ir tikai 11% aptaujāto iedzīvotāju, bet 18% pauduši uzskatu, ka valstī ir krīze, tāpēc naudu svinībām un apsveikumiem netērēs.

Jūsu pārlūkprogrammā šis attēls varētu nebūt redzams.

Lielākā daļa iedzīvotāju arī atzina, ka viņiem nav būtiski, vai 8.marts ir valstiski atzīti svētki – šādu atbildi pauda 58% respondentu. Tikai 31% sacīja, ka šāds fakts ir nozīmīgs, bet 11% norādīja, ka šis jautājums viņiem nekad nav bijis aktuāls.

38% aptaujāto 8.marts asociējas ar ziediem, šampanieti un citām patīkamām lietām, savukārt 21% respondentu tomēr pauda uzskatu, ka šie svētki ir Padomju Savienības mantojums. Līdzīgs respondentu skaits apliecināja, ka Starptautiskā sieviešu diena viņiem pirmām kārtām saistās ar sarkanām tulpēm.

Iedzīvotājiem vēl tika jautāts, kuras no sabiedrībā zināmām sievietēm, noteikti būtu pelnījušas apsveikumus 8.martā un atklājās, ka visvairāk jeb 24% respondentu uzskata, ka no pētījumā piedāvātajām kandidatūrām tā ir dziedātāja Linda Leen, otra populārākā ar 18% bijusi sabiedrības dāma Anete Sončika, bet trešā ir valsts pirmā lēdija Lilita Zatlere, iegūstot 14% aptaujāto simpātijas. Savukārt 18% iedzīvotāji sacīja, ka Latvijas sievietēm šādus svētkus nevajag vispār.

Jūsu pārlūkprogrammā šis attēls varētu nebūt redzams.

8.marta svinēšanai 39% iedzīvotāju plāno tērēt divus līdz piecus latus, savukārt 32% - no pieciem līdz desmit latiem. Tikai katrs simtais aptaujātais iecerējis svētku svinībām tērēt vairāk par 50 latiem, savukārt mazāk par diviem latiem tērēs 5% respondentu. Par vispopulārāko dāvanu 62% iedzīvotāju atzinuši ziedus, 11% uzskata, ka sievietes priecātos arī par smaržām, bet 10% izvēlētos praktiskāku dāvanu – dāvanu karti.

Socioloģisko pētījumu veica - P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības.   

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko