Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

CNN Travel rosina apmeklēt Latviju un nosauc skaistākās vietas valstī

Viens no populārākajiem ziņu kanāliem CNN pēc vizītes šā gada jūlijā nosaucis skaistākās pilsētas un apskates vietas Latvijā, ierindojot Rīgu raksta augšgalā, īpaši izceļot tās dažādo arhitektūru, informē Live Riga sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Anna Blaua.

CNN iepazīstina Latviju kā valsti, kura var lepoties ar apvienojumu starp Latvijas skaisto dabu un galvaspilsētas jūgendstila arhitektūru. Līdzās Rīgai pieminētas arī tādas pilsētas un apskates vietas kā Jūrmala, Sigulda, Kuldīga, Liepāja Cēsis, Ventspils, Daugavpils, Kolkas rags, Rundāles pils un Aglonas bazilika.

Rīgā tiek izcelta Vecrīga, kas aizrauj ar debesskrāpju izmēra baznīcu torņiem, kā arī vecpilsētas krāsaino māju rindas.

Kā apskates vērtas vietas portāls nosauc Pēterbaznīcas torni, no kura paveras pilsētas panorāma, Melngalvju namu un Rīgas domu. Tāpat tiek uzsvērta Brīvības pieminekļa nozīme un simbolika Latvijas vēsturē. Pieminēta tiek arī Latvijas Zinātņu akadēmija, kas atgādina par padomju mantojumu, taču noslēgumā minēts, patieso Rīgas arhitektūru izceļ jūgendstils – Rīgā šā stila ēku skaits pārsniedz 800, kas ir vairāk nekā jebkurā citā Eiropas pilsētā.

Jūrmalā tiek izceltas skaistās jūgendstila villas, balto smilšu pludmales, senās priedes un izcilās ēstuves. Rakstā pieminēts Ķemeru nacionālais parks ar tā fantastisko ainavu, īpaši tiek izcelta Lielā Ķemeru tīreļa laipa. 

Siguldu CNN nosaukuši par maģisku galamērķi, pateicoties valdzinošiem panorāmas skatiem, meža takām, noslēpumainām alām un senām pilīm. Rakstā CNN izceļ Turaidas viduslaiku pili, Livonijas ordeņa pili un Siguldas Jauno pili.

Ar Kuldīgas skaistumu un šarmu varot sacensties tikai daži Latvijas galamērķi, uzsver CNN. Rakstā minēts, ka gleznainā pilsēta ir "Latvijas Venēcija", pateicoties upei, kas plūst gar daudzām ēkām. Kuldīgā CNN izceļ Ventas rumbu, kas ir platākais ūdenskritums Eiropā, kā arī seno ķieģeļu tiltu pār Ventu.

Liepāja nodēvēta par vienu no Latvijas unikālākajiem galamērķiem. Tiek izcelta Liepājas aizraujošā arhitektūras daudzveidība, kā arī balto smilšu pludmales. Kā apskates vietu CNN izceļ Karostas apkaimi.

Cēsis esot apburoša pilsēta. Kā apskates vietu CNN izceļ Cēsu pili, kur apmeklētāji var doties ekskursijās sveču gaismā, kā arī piedalīties interaktīvās darbnīcās un viduslaiku aktivitātēs, piemēram, loka šaušanā. Tāpat Cēsis esot lieliska bāze tiem, kas vēlas izpētīt smilšakmens klintis.

Ventspils nodēvēta par vienu no aizraujošākajiem piejūras galamērķiem Latvijā. Govju skulptūras, kas izvietotas pilsētā, tikai papildinot tās unikālo izjūtu, raksta CNN. Par pilsētas gleznaināko vietu nosaukts Piejūras brīvdabas muzejs. 

Daugavpilī tiek izcelta iespaidīgā arhitektūra, sākot no jūgendstila mājām līdz padomju dzīvojamām ēkām. Baznīcu kalns esot viena no gleznainākajām vietām pilsētā. Tāpat rakstā minēts Daugavpils cietoksnis un Marka Rotko mākslas centrs.

CNN Travel sniedz aktuālākās ziņas par ceļojumiem, sniedz ieskatu galamērķī, iedvesmojošas ceļojumu idejas, oriģinālus novērojumus, kā arī norādījumus uz pasaules aktuālākajiem restorāniem, bāriem, viesnīcām un aktivitātēm, ko snieguši uzticami lokālie avoti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 19.04.2024.

Eskalatorus izdomājuši vārguļi, kas nespēja kāpt augšā vai lejā pa kāpnēm bučojoties.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko