Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Alus vēderi. Vēdera nebūs!

Taisnību sakot, svelmainā vasaras dienā arī man roka sniedzas pēc pudeles vēsa alus. Nezinu šķirņu nosaukumus, es izvēlos pēc garšas — jo rūgtāks, jo labāks. Kad izvēles nav, tad der jebkurš auksts, putojošs. Pietiek ar vienu pudeli, tad jau liegi noreibstu un varu teikt — kas var būt jaukāks par šo? Tātad nekāda dižā lietpratēja šajā jautājumā neesmu.

Toties manas draudzenes Leldes simpātiskais vīrs Lauris nekad nedomā, ko izvēlēties. Viņš vienmēr dzer alu. Ģimene dzīvo privātmājā Rīgas pievārtē. Sestdien, kad aizbraucu ciemos, Lauris pats savām rokām pagalmā lika bruģi. Viņam palīdzēja draugs. Ūdens baļļā dzesējās alus pudeles. Smējos, ka pēc pāris gadiem sievas viņus pametīs, jo abiem būs uzauguši alus vēderi. Laura monologs bija iespaidīgs: "Man alus vēders? Es taču nesēžu caurām dienām pie datora. It sevišķi šovasar, kad esmu kļuvis par bezdarbnieku, visu laiku rukāju mājas darbus. Vakaros aizskrienam līdz jūrai vai — visa ģimene — izbraucam savu maršrutu pa mežu — kur lai alus vēders rastos?" Savu mīlestību uz alu Lauris nenoliedz. Tas garšojot no jaunības, bet intesīvāk sācis dzert pirms gadiem desmit, kad nopirkuši māju. Ziemā gan Lauris alu iedzer tikai paretam. Toties vasarā gandrīz katru dienu. Kā mašīna nolikta pagalmā, tā alus pudele jāatkorķē. Vai Lelde neiebilst? "Es taču nepiedzeros. Veldzei, labsajūtai dzeru. Leldei arī garšo alus, tā ka nekādu domstarpību mums nav."

Pavisam kategorisks Lauris ir vienā jautājumā — importa alus tāds čuru ūdens vien esot. Alu no ozolkoka mucām Lauris nav baudījis, tāpēc nezinot, kāda tam garša, taču Jāņus bez alus viņš pavisam noteikti nevarot iedomāties: "Kad Lelde saliek galdā pašas sieto jāņusieru un es izņemu no kastēm norasojušas alus pudeles, tad Jāņi var sākties."

Pie Leldes un Laura vasaras saulgriežos allaž pulcējas draugi. Gadiem esmu vērojusi, ka stipro dzērienu pudeles pat no rīta palikušas neaiztiktas, bet Latvijas alus ražotavu tukšā tara rindojas gar mājas pakšķiem. Taujāju, vai alus un cigarete iet kopā? "Droši zinu, ka cigaretes ir kaitīgas veselībai, bet es nevaru atmest smēķēšanu. Gribētu, bet tad gan uzreiz pieņemos svarā. Tomēr manā uztverē cigaretes un alus ir dažādas lietas, kuras nemaz negribu salīdzināt. Tiesa gan, baudu sniedz i tas, i tas. Ar to alus vēderu tu mani nebaidi — ja manīšu, ka vēdera "muskuļi" plešas plašumā, tad gan no alus atteikšos. Ja man vēders ies pa priekšu, tad taču zaudēšu cieņu Leldes acīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko