Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Aptauja: Skolēnu mīļākā tautasdziesma - Pūt Vējiņi

Aptaujā noskaidrots, ka visu klašu grupā par vismīļāko latviešu tautasdziesmu, ar ļoti lielu balsu pārsvaru, tika atzīta Pūt vējiņi.

Skolēni aptaujā minējuši arī citas, piemēram, sākumskolēni, kā mīļāko tautasdziesmu, izvirzīja Aijā, žūžū, lāča bērni, pamatskolēni visbiežāk skandina Jūriņ’ prasa smalku tīklu, savukārt vidusskolēniem viena no vismīļākajām izrādījās Bēdu, manu lielu bēdu.

Jautājot skolēniem, ar ko viņiem asociējas latviešu tautasdziesmas, visbiežāk tika pieminēti Dziesmu un deju svētki, latviešu tautas kopā būšana, tautas mantojums, ģimene un Latvijas vērtības. Mazākie minēja, ka latviešu tautasdziesmas viņiem asociējas ar mīļo māmiņu, kura dzied priekšā tautasdziesmas, ar dzimteni un dzīves gudrību. Vecāko klašu skolēni izcēla tautasdziesmas kā Latvijas lepnumu, ģimenes siltuma sajūtu un spēcīgu saikni ar dabu.

Lai ikvienam būtu iespēja nosūtīt sveicienu XI Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem un parādīt savu mīļāko latviešu tautasdziesmu, Kārums rīko latviešu tautasdziesmu konkursu #KārumsIedvesmo. Konkursa uzvarētājam būs iespēja ierakstīt kopīgu dziesmu un videoklipu kopā ar Ralfu Eilandu, kā arī doties ceļojumā uz Stokholmu. Konkursa noteikumi apskatāmi mājaslapā iedvesmo.karums.eu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko