Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 27. decembris
Inita, Elmārs, Helmārs

Ārvalstu pavāri vērtē latviešu ēšanas paradumus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
...
.
...
ņerga
ņ
Toni jau uzdevusi raksta autore. Turklāt francūzis nepalaiž muti.
burciņa
b
Nu nez, lai tie ārzemnieki vīpsnā cik grib, bet es labāk ēdīšu kartupelīti, kotletīti un to pašu pavāres nīsto mērcīti neviss supersmalkos ēdienu. Un vispār-tā Samanta diezgan nicinoši izteicās par vidējo latvieti, takšto nav ko brīnīties par attiecīgiem komentāriem.
vispār
v
Ja nezini, tad nerunā. Latvija ne tuvu nav noziedzības pirmajā desmitniekā, un nakts laikā staigāt pa pilsētu Vācijā ir tikpat neveslīgi kā latvijā... ja ne vēl trakāk. Saki atklāti, ka svešumā nevari iedzīvoties, bet mājās braukt nevari.
niknais
n
Citāts no raksta: "Samanta Saule, Inčukalna atpūtas kompleksa Rāmkalni pavāre, komentē tipiskas latviešu pusdienas. Nesen viņa izmetusi lapu salātus ar olīveļļu, laima sulu, ķiplokiem un pētersīļiem. Būtu bijis klāt krējums — salātus apēstu, ka nošņakst." ... Sakiet, vai jūs, pārējie, uzreiz sapratāt, kas te ir domāts?.. Es pārlasīju kādas trīs reizes un visu laiku brīnījos, kāpēc smalkā pavāre ne no šā, ne no tā izmetusi labus salātus ar tik daudz sastāvdaļām, un kāpēc viņa tos apēstu, ka nošņakst, ja tie būtu ar krējumu. Kāpēc tad viņa tos uzreiz netaisīja ar krējumu, ja viņai tā labāk garšo? Beigās man pieleca, ka viņa taču izmeta kāda restorāna apmeklētāja pasūtītos, bet neapēstos salātus. Vai tā?.. Bet ja tā, tad kāpēc tā arī nevar uzrakstīt?..
Ina
I
Īsti gan nesapratu kāpēc [upe] uzskata mani par muļķi,dzīvoju paļaujoties tikai uz sevi nevis ,,cerot un ticot''.Piekrītu arī Solžeņicina padomam,kā dzīvot-netici,nebaidies,nelūdz.
upe
u
Parēķini cik austrumeiropiešu un 3.pasaules valstu veiklii darboņi labi dzīvo uz Vācijas nodokļu maksātāju rēķina un tāpēc tie daži desmiti Vācijas lielpilsētu bomži ir apbrīnojami mazs skaitlis pret to nelegālo emgriantu vilni, kas Vāciju "aplaimo" katru gadu arvien no jauna un arvien vairāk. Turpini cerēt un ticēt , tādu muļķu Latvijā netrūkst un tāpēc nemuļķi var turpināt barot tautu ar demagogiju, bet paši netraucēti zagt un dzīvot labi.
Ina
I
Bet es biju aizbraukusi uz Vāciju un redzēju tur gan ubagojošu gan miskastē rokošos cilvēku.Un joprojām ,,izmisīgi mēģināšu pozicionēt Latviju kā tiesiskāku un civilizētāku valsti kā Venecuēla".
....
.
Arī atcerējos, ka pirms dažiem gadiem Rāmkalnos bija patiesām patīkams restorāns "Savanna". Kad iznāca iegriezties šogad, bija nomain''ujies gan nosaulums - tagad ir vienkārši bistro, gan arī ēdieni vairs nebija tik garšīgi... Nu, ja jau reizē ar nosaukumu nomaina arī pavāru - tātad var teikt arī tā, ka katras tautas nacionālos ēdienus tomēr ir arī jāmāk pagatavot...
gfr- NIKS
g
zini ko atbildi pats par sevi nerunā citu vārdā
doma
d
ārprācs nu kauns pat lasīt tādus komentārus visus tikai noriet un nolīdzināt līdz ar zemi, visi tik pretīgi un riebīgi, interesanti zināt vai tikai šie paši sarūgušie tautieši šo sabiedrību ir pataisījuši par apsmieklu pašiem sev, tiešām ar šadiem tautiešiem pie sāniem mums nekādas nākotnes nebūs
Aija
A
Rets komentārs. Jo visi ir pārliecināti, ka aizbraucēji Latvijā nedzīvo naudas dēļ. Bet manā gadījumā tam nav nekāda sakara ar naudu. Es uzskatu, ka Latviju vai Latslāviju nevar izveidot par attīstītu un civilizētu valsti tajā dzīvojošo cilvēku dēļ. Noziedzības limenis ir pasaules pirmajā desmitniekā (!), nozog visu, kas nav piesiets, korupcija, "pateicību" došana ārstiem, kur nu vēl tā spraukšanās, grūstīšanās, un šmaukšanās utt. Tas ir grimstošs pamats, uz kā nav jēgas neko celt.
upe
u
Izlasīju komentārus un visvairāk nosmējos par tiem naivi izmisīgajiem mēginājumiem Latviju pozicionēt kā tiesiskāku un civilizētāku valsti kā Venecuēla. Tautieši - noņemiet svas rozā brilles. Latvija jau ir kļuvusi par pasaulē izsmietu nožēlojamu banānrepubliku ar NOTHING SPECIAL politiķiem. Aizrbauciet tepat uz Igauniju - atordiet tur vienu ungabojošu vecu cilvēku. Pajautājiet cik viņi maksā par slimnīcu - nieka necik. Bet pie mums - nav ko runāt - tieši tik krimināli, beztiesiski un amorāli kā vienā Dieva aizmirstā trešās pasaules valstī. Cik tad ir tādu latviešu , kam ir lauki kur aizbraukt un apēst svaigu krējumu un biezpienu ? Lauki ir izmiruši un turpina izmirt. To lielpilsētnieki neredz. Skumji, ļoti skumji un tiešām neredzu nekādu cerību stariņu. Neesam tauta , bet vien nožēlojams bars.
Ina
I
Nu,nu dārgais Nik,vai nu tā Venecuēla būs tā civilizētā paraugvalsts mums latviešiem.Bet tā ārzemju tautiete ir īsta latviete-nekādas pašcieņas-Latvijā viss:fui,pat ēdiens:pē un fū.Tikai citur labi un garšīgi.Vispār sajūta,ka viņai busā neatvainojās,bet viņa šeit visus mūs ,,pagrūda un netvainojās".Jā, un starp citu,to nopelto mērci pavārgrāmatās smalki sauc par BEŠAMELA MĒRCI.....un tādu arī smalkie franči un itāļi gatavojot,ak jel .
Niks
N
Sarunas beigās Samanta teic, ka drīzumā plāno doties prom no Latvijas, jo, "lai vai kā man to negribētos teikt, bet man nepatīk Latvijas cilvēki". Reiz autobusā Samantu pagrūda un neatvainojās. Viņa to pastāstīja kolēģei, kura iemācījusi kādu "recepti": "Samanta, latviešu mīļākais ēdiens ir latvietis." To Samanta nevēlas pagatavot. ------------------------------------------------ ------------------------------ Patiesi ļoti grūti iedzīvoties DEGRADĒJUŠAJĀ Latvijā cilvēkam, kas reiz dzīvojis CIVILIZĒTĀ 'valstī...un starp NORMĀLIEM un ATSAUCĪGIEM cilvēkiem ... Dīvainā kārtā to saka paši latvieši, kas jau GADIEM strādā/dzīvo Lielbritānijā, USA, Īrijā, Spānijā ... tieši Latvijas cilvēku DEBILITĀTES dēļ NAV nekāda vēlme ATGRIEZTIES Latvijā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sriracha – pikanto ēdienu kultūras simbols

Tiem, kam garšo ēdiens ar asumiņu, visdrīzāk virtuvē garšvielu un mērču klāstam pievienojusies pudele ar sarkano pildījumu un zaļo korķīti – Sriracha.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko