Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Atgriezušies vecie Nike Rockstar Workout treniņi

Visiem, kas kaut reizi izmēģinājuši Nike Rockstar Workout deju treniņu, ir skaidrs, ka tagad sajūsmā jāsit plaukstas, jālēkā pa gultu, jāsmejas vai kā citādi jāizpauž sajūsma, paralēli kravājot treniņsomu. Papildu tam, ka vairākos Latvijas sporta klubos var apgūt jaunāko no šīs paaudzes treniņiem - Nike Rockstar Workout (NRSW) Nu Soul -, kuru pavada soul, funk, R&B un hip hop mūzikas veidu savienojums, fitnesa klubs Veselības fabrika piedāvā atcerēties un izdejot iepriekšējos treniņus latino, afrikāņu, hip hop un dancehall ritmos! Tas viss būs pieejams tikai februārī, tāpēc fani jau zina, ka viņiem būs ko darīt vismaz divas reizes nedēļā (precīzu treniņplānu skatīt tabulā pie šī raksta).

Kardio+koordinācija Tiem, kas nezina par šo treniņu esamību, mazliet pastāstīšu, kas ir kas, jo šī raksta autore ir labāk vai sliktāk izdejojusi visus treniņus un redzējusi, kā no neliela fanu pulciņa un dažiem treneriem, kas šo treniņu Latvijā varēja pasniegt, ir izaugusi vesela Nike Rockstar Workout fanu grupa, kas jau sen vairs neietilptu pāris aerobikas zālēs. Tas gan nav nekāds brīnums, jo sporta apģērba ražotājs Nike ir ieguldījis pamatīgus pūliņus šo treniņu radīšanā, pieaicinot slavenus horeogrāfus (visu pirmo treniņu autors ir Džeimijs Kings, kurš veidojis horeogrāfiju arī Madonnas videoklipiem). Pat nesen Lietišķajā Dienā intervētais biznesa eksperts Pīters Fisks saka: "Ja uzņēmums vēlas pastāvēt ilgtermiņā, tad ir jādara kas tāds, kas sabiedrībai pievieno vērtību. [..] Es izvēlos Louis Vuitton rokassomu, jo gribu parādīt, kāds es esmu vai vēlos būt. Izvēlos Nike, nevis Adidas, jo man patīk Nike Rockstar Workout, man patīk, ka šī kompānija rūpējas, lai es būtu sportiskā formā. Šodien izvēlēsies tos, kas būs atraduši veidu, kā bizness var darīt kaut ko pircēja labā." Ja tāds ir mūsdienu mārketings, tad esmu par to, jo jūtos tikai ieguvēja. Šī ir jautrākā un labākā deju nodarbība, kurā līdz šim esmu piedalījusies (un tiešām man Nike par šo rakstu nav samaksājis!), jo trenera subjektīvais faktors ir diezgan ierobežots - visiem šī deju treniņa instruktoriem jāiziet speciālas mācības, jāsaņem sertifikāts un jālieto treniņa oriģinālā mūzika (Youtube ir pilns ar šo treniņu videopieteikumiem, kur var gūt vizuālu priekšstatu par katru no nodarbībām). Emocionāli katrā no tiem ir atšķirīgas, bet fiziski diezgan līdzīgas ietekmes - tās visas ir kardio, tātad sirdi un asinsvadus trenējošas nodarbības. Tās visas attīsta koordināciju un īsti nederēs iesācējiem, jo ir ātras un prasa iepriekšēju pieredzi aerobikā vai dejās. Katrs treniņš gan nodarbina mazliet citas muskuļu grupas, bet pamatā tie tomēr ir izturību palielinoši sirds un asinsvadu treniņi. Sol, Bolivuda, Africa

Pirmā Latvijā ieradās latino stila nodarbība Nike Rockstar Workout Sol, kas ir mana vismīļākā no šīs sērijas nodarbībām, jo visiem Dienvidamerikas cienītājiem šeit vienkārši ir jābūt pārlaimīgiem. Tai sekoja hip hop stila nodarbība, kas tehniski man šķita sarežģītāka par sol tieši soļu izpildes ziņā. Trešā bija Bolivuda - ļoti skaista un sievišķīga Indijā iedvesmota nodarbība, kurai tomēr nav nekāda sakara ar vēderdejām vai austrumu treniņiem. Manā vērtējumā pirmās trīs nodarbības bija visinteresantākās, tomēr arī pārējās - Dancehall (Jamaikas stilā), Africa (ļoti enerģiska un īpatnēja), House un pēdējā Nu Soul - noteikti ir ievērības cienīgas, jo katram muzikālā un deju stila gaume atšķiras - man var patikt, kā kustas Šakira, bet citam tuvāks ir Džastins Timberleiks, un tur nu neko nevar darīt. Par gaumi šoreiz tiešām nav jāstrīdas, jo Veselības fabrikā no februāra un visu sezonu varēs izdejot pilnīgi visus Nike Rockstar Workout treniņus.

***

Treniņu grafiks Veselības fabrikā

Otrdiena, 10.februāris, plkst.17.45 NRSW DANCEHALL

Sestdiena, 14.februāris, plkst.19.00 NRSW DANCEHALL

Otrdiena, 17.februāris, plkst.17.45 NRSW DANCEHALL Sestdiena, 21.februāris, plkst.19.00 NRSW SOL Otrdiena, 24.februāris, plkst.17.45; NRSW HOUSE

Sestdiena 28.februāris, plkst.19.00 NRSW HOUSE Otrdiena, 3.marts, plkst.17.45 NRSW HOUSE

Sestdiena, 7.marts, plkst.19.00 NRSW HOUSE

Otrdiena, 10.marts, plkst.17.45 NRSW HOUSE

Sestdiena, 14.marts, plkst.19.00 NRSW AFRICA

Otrdiena, 17.marts, plkst.17.45 NRSW AFRICA

***

NRSW māca

Latvijā Nike Rockstar Workout var apgūt pie Ralfa Upmaņa un Danutes Tammes Tropic Fitness & Spa Club, Kaspara Ozoliņa sporta klubā Veselības fabrika, Veronikas Matvejevas (Vero) modeļu aģentūrā Vacatio, Baibas Klints deju studijā Soul Sisters Dance Studio, Martas Kešānes klubā A+S, Evelīnas Parhomenko un Natašas Glušakas sporta kluba Atlētika Centra filiālē, Arinas Saikovskas un Aļonas Sļadzevskas sporta klubā Sportima.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko