Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Barselooooonaaaa!!!

Tā dziedāja mana sirds pilnā skaļumā no īrētā dzīvokļa terases pāri Barselonas jumtiem, atceroties leģendāro Monserratas Kabaljē un Fredija Merkurija duetu par godu olimpiskajām spēlēm 1992. gadā. Ir viegli iemīlēties šajā krāšņajā Vidusjūras pilsētā, kur cilvēku sirsnībai nav robežu - protams, izņemot viltīgos kabatzagļus uz galvenās gājēju ielas La Rambla.

Tapas


Ēdienu Barselonā var baudīt dažādi, ko mūsu mazā kompānija arī čakli darīja - apmeklējot pārtikas tirgus Mercat de la Boqueria un Mercat de Santa Caterina, lai iepirktu svaigus augļus, vārītas garneles un vītināto (serrano) šķiņķi vakariņām, cienājoties ar jūras velšu paeiju bijušajā ostas teritorijā Barselonetā, ieturot lētas pusdienas stilīgā pašapkalpošanās ēdnīcā netālu no Passeig de Gracia ielas un, protams, niekojoties tapas bāros visās pilsētas malās.

Skaidrības labad pieminēšu, ka "tapas" nozīmē vienkārši uzkodas un var būt jebkas, sākot ar sviestmaizītēm un beidzot ar fritētām jūras veltēm. Tā kā tapas pasniedz miniatūrās porcijās, parasti pa četriem gabaliņiem, tad, pasūtot veselu strīpu ar tapām, sanāk ļoti daudzveidīga maltīte.

Cal Pep


Tapas bārā tad arī gadījās mans visiedvesmojošākais kulinārais piedzīvojums. Cal Pep ir viens no slavenākajiem jūras velšu restorāniem Barselonā, kam jūsmīgi vārdi veltīti katrā ceļvedī par pilsētu, ko man gadījās lasīt. Atsauksmju autori visi kā viens iesaka nevis sēdēt restorānā, bet mēģināt iegūt vietu pie bāra letes, jo tādējādi var pilnībā izbaudīt tuvību ar virtuvi un vērot ēdiena gatavošanu rokas stiepiena attālumā. Rezultātā jau pirms astoņiem vakarā, kad restorānu ver vaļā, pie durvīm drūzmējas cilvēki un iekšā veidojas divas rindas: viena pie bāra letas, otra tieši aiz pirmās, burtiski elpojot pakausī laimīgajiem tapu baudītājiem un pacietīgi gaidot savu kārtu. Ja esat divatā, viens var palikt sargāt rindu, kamēr otrs izmanto izdevību iepirkties katalāņu modes dizainera Custo veikalā turpat ap stūri.

Aizmirstiet ēdienkarti - smaidīgais īpašnieks un šefpavārs Pep jums laipni izstāstīs visu par dienas zivju pievedumu, novērtēs jūsu ēdienietilpību un rekomendēs tapu izlasi līdz ar piemērotu vietējā vīna pudeli. Kas var būt labāks par sajūtu, kad katrs ēdiens nāk kā pārsteigums, kuru pat sapņos nevarētu iedomāties?

Piemēram, mazītiņas fritētas zivtiņas Llengeta, kam cauri panējumam kā plīvuram spīd melnas acis! Kopā mēs baudījām deviņus ēdienus - tradicionālās tomātu maizītes, apaļus gliemežus, sutinātus vīnā un garšvielās ar nelielu spāņu asās desas čorizo piedevu, grilētus mazus zaļus pipariņus, turku zirņus ar mīdijām, spāņu omleti ar kartupeļiem un karamelizētiem sīpoliem, milzu langustīnus un garneles... To visu viesu acu priekšā gatavo pavāru komanda, ik pa brīdim draudzīgi sasaucoties un izķeksējot kārtējo astoņkāji no ledus kaudzes stikla vitrīnā. Kulinārās izvirtības noslēdzās ar Cal Pep firmas desertu - putu mākonīšiem, kas no lieliem sifoniem iepūsti piņģerota izmēra glāzītēs un garšoja pēc Crema Catalan (katalāņu versija par krēmu brulē), īru kafijas, šokolādes un citronu sorbeta. Šī noteikti bija manā gardēdes karjerā viena no interesantākajām un gardākajām, lai gan sagadīšanās pēc arī dārgākajām maltītēm.

Vīzija rozā naktskreklā


Vēloties pagarināt labsajūtas mirkli pēc tapu asorti, mēs ar māsu uzkavējāmies uz glāzi vīna turpat Placa des les Olles laukumā blakus Cal Pep. Jutām, ka mūs no augšas kāds vēro, un ieraudzījām sirmu večiņu garā rozā naktskreklā, kas mums smaidot māja no sava balkona. Viņa uzsauca Hola!, brīdi priecīgi nolūkojās laukuma kņadā, tad pavicināja mums arlabunakti un kā mīļa, sirreāla vīzija pazuda istabā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko