Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Bebru kāzas

Kamēr izmisuši divkāji pulcējas draudīgos baros, lai noskaidrotu, vai "sāpīgais kritiens" bijis pašu klupšanas sekas vai tomēr kāds aizlicis priekšā kāju ceļā uz cerēto virsotni, četrkājaino dzīve rit savu ierasto gaitu. Gada pirmie mēneši ir dzīves triumfa laiks tiem zvēreļiem, kas dusmo daudzu kārtības mīlētāju prātus arī starpkrīžu periodos: janvāra beigas un februāris ir bebru kāzu laiks.

Lai arī bebrs neguļ ziemas miegu, viņu mīlas izdarības šajā sezonā ir ļoti reti skatāmas. Tās galvenokārt notiek midzeņos, alu labirintos, daudzajos pazemes kambaros un arī ūdenī zem ledus. Pat ieturēties var pa kluso, jo rudenī tikuši sarūpēti barības krājumi, nogremdēti drošā vietā. Bioloģiski bebrs ir gatavs vairoties jau pusotra gada vecumā, bet normālos apstākļos tas nenotiek ātrāk kā trešajā mūža gadā. Cilvēku netraucēti, bebri ir ģimeniskuma iemiesojums. Vispirms tie, iepriekšējā pavasarī vai vasarā sastapušies, uzmeklē drošu ilgstošai dzīvei piemērotu apmetnes vietu. Pārītis to cītīgi iekārto un tikai pēc pusgada cerēšanās ziemas vidū rīko kāzas. Jaunā paaudze (1-9 bebrēni) pēc vidēji 105 dienām ierauga pasauli - dziļu, bet labi vēdinātu un sausu migu, no kuras tie vēl mēnesi nespēj izkļūt, jo ir par viegliem, lai ienirtu ūdenī, kas nosedz ieeju alā. Turklāt vecāki apmetnes teritoriju rūpīgi apsargā, jo palu ūdeņu atnestie vai no lielākām ģimenēm padzītie sugas brāļi laimīgās ģimenes tuvumā galīgi nav vēlami. Ja šādu diedelnieku kļūst par daudz, virsroku gūst stress, un vairošanās var arī nesanākt.

Toties divkājainais kārtībmīlis, trenkādams un galēdams bebrus vietā un nevietā, laikā un nelaikā, šajā grauzēju ciltī spēj radīt īstu seksa revolūciju. Netiek gaidīti ne brieduma gadi, ne kārtīga apmetnes vieta meklēta, nerunājot par teritorijas sargāšanu, jo pat nejaušs garāmgājējs spēj mierināt, ja otra pusīte pazudusi uz neatgriešanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko