Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Bermudas

Zivju restorāns nav nedz tradicionāls, nedz arī gluži svešs fenomens Kurzemes piekrastes ciematos, kur liela daļa zivju līdz patērētājiem nonāk pāri letei, nevis viesmīļa pienesti. Turklāt šo vasarīgo gastronomisko tradīciju, kā to liecina arī treknie uzcenojumi un sortiments, mūsdienās sirgstošie un patukšie Baltijas ūdeņi vairs nespēj uzturēt. Tāpēc tādus iestādījumus kā Ragaciema zivju un jūras velšu restorānu Bermudas priecātos piekrastē sastapt biežāk, lai arī šī jaukā ēstuve neizskatās vairāk pieprasīta kā gastronomiski krietni garlaicīgāki ceļmalas restorāni.

Bermudas ir ērti izklājies krogs ceļmalas liepu ēnā. Tā tumšie logi vairāk atgādina azartspēļu zāli, kas arī man ir musinājis prātu un liedzis te iegriezties agrāk. Pat saulainā dienā iekšā ir tumšs kā raganu sabatā. Gaisma nāk no televīzijas projekcijas uz sienas, kurā vērojamas ziņas. Restorāna iekārtojums - 90.gadiem raksturīgais eiroremonts, kaut arī Bermudas, šķiet, eksistē tikai kopš šī gadu tūkstoša.

Ciemati nav Jūrmala, te nav jāgaida spozme, klīrīgs dizains, tāpēc nekas jau neliedz mājīgāku, autentiskāku vidi, ja, piemēram, rocība ir par mazu šikam. Milzīgo televīzijas projekciju grūti nodalīt no zāles, rodas tāda kā lielveikalnieciska multimediju vide, kas, iespējams, dažos apmeklētājos tiešām raisa mājīguma sajūtu. Tiesa, karstums dienā, kad esam iegriezušies Bermudās, liek meklēt ēnu. Taču to mēs labprātāk atrodam zem liepām gurdenajā ceļmalā, kur arī suns var izkārt mēli un atelsties, izlacis oficiantes atnesto dubultporciju ar ūdeni.

Priekšēdienam svelmē, kas valda pat ēnā, laikam nav izgudrots nekas labāks par auksto zupu, ko tad arī izvēlamies. Otrie - zivju/jūras velšu ēdieni - ir no tiesas garšīgi, porcijas lielas, šķīvji interesanti - zivs formā. Arī cenas akceptējam. Nevarētu teikt, ka mūsu uzmanību piesaistījis tipisks Baltijas jūras loms: interesantākie ēdieni šķiet kalmārs un astoņkājis. Butes mūsu pasūtījumā ir vienīgā "nacionālā" zivs. Taču, pārfrāzējot teicienu, mūsdienās jāsamierinās ar to, kā Baltijas jūrā nav, - kā tas arī pavēstīts jau restorāna nosaukumā.

***

Restorāns Bermudas


Adrese un darba laiks: Ragaciems, Jūrnieki, darbdienās plkst.11-23, brīvdienās plkst.12-24

virtuve HHHH

interjers HH

atmosfēra HHHH

apkalpošana HHHHH

***

TV Izklaide ēda


Aukstā zupa - Ls 1,50

Pildīts kalmārs - Ls 5,50

Butes veltnīši - Ls 2,70

Cepts astoņkājis - Ls 3,55

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 4.10.2024.

Alkoholiķu kompānija daudzdzīvokļu mājas pagalmā izskatījās tā, it kā viens no viņiem būtu aizgājis pakaļ futbolbumbai un viņi viņu gaidītu 30 gadus.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko