Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Bija cietums, tagad viesnīca

Interneta portāla TripAdvisor tops ar Eiropā labākajām viesnīcām — pārbūvēm


1. Chateau de Trigance Trigaņā

IX gadsimtā celtais cietoksnis Francijas dienvidos kā viesu nams tiek izmantots jau kopš 1961.gada. Istabās greznojas antīkas mēbeles un gobelēni, gaiteņos stāv veci ieroči, bet restorānā maltītes tiek pasniegtas sveču gaismā.

2. Mandarin Oriental Prāgā

XIV gadsimtā būvētais dominikāņu klosteris tika pārbūvēts pirms diviem gadiem. Restorāns Essentia iekārots piecās atsevišķās velvju zālēs.

3. Hotel Pulitzer Amsterdamā

Viesnīca patiesībā ir 25 atsevišķi namiņi, kas kanālu malās celti XVII un XVIII gadsimtā. Restaurācijas laikā 2000.gadā tos apvienoja, pārvēršot par salīdzinoši lielu kompleksu.

4. Old Bank Hotel Oksfordā

Līdz 1999.gadam tur bija banka, bet tagad viesnīca ar modernu foajē, XX gadsimta britu mākslu un zīda gultasveļu numuros.

5. The Krolewski Hotel Gdaņskā

Pirms astoņiem gadiem atklātā viesnīca iekārtota vienā no 30 bijušajām ostas noliktavām. Robustajā ēkā tagad ir 30 modernu un elegantu apartamentu.

6. K+K Hotel Central Prāgā

Arī šī art nouveau stila ēka rekonstrukciju piedzīvoja 2004.gadā. Pirms tam tajā bija teātris. Interjers joprojām ir gana teatrāls, piemēram, restorāns atrodas bijušajā skatītāju zālē, kuru joprojām ielenc vecie balkoni.

7. Hotel Im Wasserturm Ķelnē

Līdz 1990.gadam tas bija lielākais ūdens tornis Eiropā, bet tagad pārvērties par vienu no ekstravagantākajām viesnīcām ar bāru La Vision uz ķieģeļu torņa jumta terases.

8. Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapeštā

Bijusī art nouveau pils 2004.gadā piedzīvoja vērienīgu rekonstrukciju, ļaujot savā agrākajā godībā atdzimt arī smalkajām, apzeltītajām flīzēm. Pompozas kāpnes un logi ar mozaīkām.

9.The Lighthouse Ladudno

No Kanādas priedes un kaļķakmens būvētā bāka Velsā bija palīgs jūras ceļotājiem līdz pat 1985.gadam. Aiz Viktorijas laikmeta noskaņā iekārtotās ēdamzāles logiem ir šķietams bezdibenis, jo jūras krasts šajā vietā ir 100 metru augsta klints siena

10. Langholmen Stokholmā

Apmešanās Langholmen, kas darbojas gan kā viesnīca, gan kā hostelis, ir brīvprātīga došanās uz ieslodzījumu, jo līdz pārbūvei 1989.gadā šī ēka bija lielākais cietums Zviedrijā. Tagad bijušās kameras ir diezgan ekstravagantas naktsmājas ceļotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko