Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

BOSU platforma nostiprina muguras, vēdera muskuļus

Kas tas ir? It kā bumba, bet nav bumba. It kā dēlis, bet nav dēlis? Modernā atbilde - BOSU platforma, kuras nosaukums veidots no angļu valodas. Both sides up nozīmē, ka abas trenažiera puses ir gatavas pakalpot mūsu skaistuma un veselības uzlabošanas mērķiem.

Birojniekiem

Šādas platformas izmanto vairāki sporta klubi, un ne vienmēr nodarbības nosaukums nedēļas vai mēneša grafikā būs tieši BOSU. Piemēram, Dienas apmeklētajā Tropic Fitness & Spa Club nodarbības nosaukums ir give me core, bet core, kas tiešā tulkojumā no angļu valodas nozīmē "serde", fitnesa vidē saprotama kā ķermeņa muskulatūra, kas veido mūsu dabīgo korseti, tātad vēdera priekšējie, sānu, apakšējie muskuļi un muguras muskuļi. Stiprinot šos muskuļus, tiek attīstīta līdzsvara izjūta, ko ļoti vajadzēs, jo kalnu sezona ir tikko sākusies, un snovborda iesācējiem šis treniņš būs īsti laikā. Core noderēs arī visiem sēdošā darba darītājiem, kuriem nereti sāp muguras tikai tāpēc, ka muskuļi, kas notur mugurkaulu, vienkārši ir atslābuši un vāji, bet parastajos aerobikas treniņos no sērijas "dedzinām taukus pēc iespējas vairāk un ātrāk" muguras muskuļu stiprināšanai vienkārši neatliek laika. Tomēr BOSU var izmantot visai plaši - ne tikai līdzsvara treniņos, bet arī mūždien aktuālajiem sēžas muskuļiem (izpildot pietupienus) un rokām (piemēram, pumpējoties turoties pie platformas). Teorētiskais pamatojums nu ir gana izsmeļošs, tāpēc jāķeras pie prakses.

Līdzsvara steps

Diena piektdien plkst10.30 ir sporta zālē ar nedaudz sāpošu galvu pēc iepriekšējās nakts ballītes, bet iet labi, jo nodarbībai ir vidēja intensitāte, un pietiek ar vienu ūdens pudeli (arī ņemot vērā ballītes faktoru). Viss sākas ar to, ka no zālei blakusesošā kambarīša katra izstiepjam pa BOSU platformai. Izrādās, ka manējā ir par mīkstu un būšot grūti noturēt līdzsvaru, izpildot vingrojumus, tāpēc stiepju to atpakaļ un atrodu cietāku. Iesildīšanās daļā ir vienkārši aerobikas soļi, bet pēc tam pirmo reizi jākāpj uz platformas, izpildot vienkāršus vingrojumus, tomēr līdzsvara sajūta ieslēdzas momentā. Nodarbību var salīdzināt ar stepa nodarbību, kurā tiek izmantoti stepa soli, tikai, liekot vienu vai abas kājas uz stepa, tas nav nekas sarežģīts un galvenie muskuļi ar šo uzdevumu tiek viegli galā, taču te jūtu, kā lielie sauc palīgā mazos, jo noturēties ir grūtāk, bet strādā arī ikdienā retāk lietotie muskuļi, un tas ir super. Attālinām celulītu tātad! Nodarbības horeogrāfija ir vienkārša, un tas ir labi, jo visu laiku ir jākoncentrējas. Tā īsti nokrišana man nedraud līdz brīdim, kad BOSU apaļā puse jāpagriež uz leju un jāuzkāpj uz plaknes, kurai apakšā ir apaļš pūslis. Skatos uz priekšu spogulī vienā punktā, trenere liek izpildīt pietupienus, un es jūtos, kā pirmoreiz uzkāpusi uz kāda no dēļiem (snovborda, veikborda), tikai man apakšā nav gludas virsmas, bet mazliet ļumīgs aplis. Ir tik forši, kad sanāk. Tīrais azarts pat ar tik vienkāršu horeogrāfiju, un no ballītes ne miņas. Jūtos kā tīrākais svaigumiņš!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko