Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Cēsīs Maija parka dīķī atgriežas melnie gulbji

Šodien, 6.aprīlī Cēsīs, Maija parka dīķī pēc ziemošanas atgriezās divreiz vairāk gulbju nekā pērn. Kopā ar vecākiem Zigfrīdu un Odīliju parka apmeklētājus priecēs arī viņu atvases - dēls un meita, informē Ieva Karlsberga, Cēsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību speciāliste.

Zigfrīdam un Odīlijai šī būs jau sestā sezona Latvijā un Cēsīs, bet jaunajiem gulbjiem, kas pa ziemu izauguši tikpat lieli kā vecāki, šis būs pirmais pavasaris un vasara Cēsīs. Melnie gulbēni izšķīlās pērnā gada 15.septembrī. Diemžēl no pieciem izdzīvoja tikai divi, kuri nu kļūs par Maija parka iemītniekiem. Jaunajiem gulbjiem vārdi vēl nav doti un cēsnieki ir aicināti izteikt savus priekšlikumus, kā abus daiļos jauniešus varētu saukt.

Līdz perēšanas perioda sākumam visi četri gulbji mitīs kopā, bet augustā abi jaunie gulbji tiks pārvietoti uz citu Cēsu pilsētas dīķi. Šobrīd speciālisti diskutē par gulbjiem vispiemērotāko mājvietu.

Tā kā pagājušajā sezonā Cēsu iedzīvotāji satraucās, ka lietus laikā gulbjiem nav kur patverties, šodien ar Māra Sestuļa atbalstu dīķa malā tika uzbūvēta koka nojume.

Garo un bargo ziemu gulbji pārlaida gluži labi. Kā stāsta putnu kopēja Linda Eglīte, janvārī un februārī, kad bija lielais sals, ziemas mītnē bija jāslēdz papildus sildītāji, jo aukstums nepatika. Ārī doties āra pastaigās gulbji nav bijuši pierunājami.

Ziemas mītnē melnajiem un baltajiem gulbjiem teritorijas ir nodalītas, lai nodrošinātu, ka tumšie, aktīvie dienvidnieki rāmajiem ziemeļniekiem nevarētu nodarīt pāri.

Paredzams, ka baltie gulbji Pēteris, Maija un Mikiņš uz Cēsu Pils parka dīķi pārcelsies tiklīdz dīķī nokusīs ledus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko