Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Cik daudz šķidruma katram ik dienas ir jāpatērē

Katra cilvēka vajadzība pēc ūdens ir atkarīga no daudziem faktoriem, ieskaitot veselības stāvokli, dzīves veidu, darbu un klimatu. Bonaqua mājas lapā ir pieejams šķidruma kalkulators, lai varētu noteikt, cik daudz šķidruma katram ik dienas ir jāpatērē.

"Dehidrācija cilvēka organismā sākas daudz ātrāk, pirms mēs sākam sajust slāpes. Cilvēks bez pārtikas var izdzīvot nedēļām ilgi, bet bez šķidruma – tikai pāris dienas. Zinātnieki pētījumos ir pierādījuši, ka cilvēka organisms svīšanas rezultātā zaudē 2% ķermeņa svara, bet tajā pat laikā tas zaudē 20% no savas efektivitātes. Vairāk nekā 2% svara zaudējums dehidrācijas rezultātā var radīt nopietnas veselības problēmas. Īpaši vasarā svarīgi ir patērēt pietiekami daudz šķidruma, lai izvairītos no atūdeņošanās," skaidro uztura speciāliste Signe Rinkule.

Lai noskaidrotu tieši tev nepieciešamo šķidruma daudzumu, šķidruma kalkulatorā jāievada savs dzimums, vecums un svars. Kalkulators veic aprēķinus un rezultātā parāda, cik glāzes šķidruma būtu nepieciešams patērēt ik dienas. "Mūsu klimatā cilvēkam parasti ir nepieciešams 1 ml šķidruma uz katru dienas laikā apēsto kaloriju, kas nozīmē, ka vidēji ik dienas nepieciešami 2,5 - 3 litri šķidruma. Patērētais ūdens daudzums, protams, arī ir atkarīgs no fiziskās slodzes un laika apstākļiem," stāsta Signe Rinkule.

Šķidruma kalkulators un papildu informācija pieejama: www.bonaqua.eu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko